Waarom loop je met iCloud risico

Dat de Apple iPhone al jaren last heeft van hackers en waar Apple zelf nooit op reageert is duidelijk. Het is hun beleid om alles dood te zwijgen maar de laatste tijd zijn er veel hacks op bekende gebruikers zoals afgelopen zondag. Via de website 4chan deelde een hacker zondag wat naakt foto's van onder anderen Jennifer Lawrence, Kate Upton en Ariana Grande. De Hacker schijnt de foto uit
de icloud te hebben gehaald en dat is wat in mei dit jaar ook al gebeurde op 30.000 toestellen
wereldwijd wat overigens door Nederlanders was uitgevoerd.

Ook in juli werden toestellen nog gegijzeld in Australie en Nieuw Zeeland en ook de minister van buitenlandse zaken van Australie met haar iPhone was gehacked in Europa en dat was niet
de eerste lid van de regering waarvan de iPhone was gehackt en elke keer zwijgt Apple. Het bloed dan vanzelf dood.


De nrc schreef ook nog een stukje over de veiligheid van icloud en de risico. lees hieronder.

Waarom loop je met iCloud risico?

1. Alles is gekoppeld aan hetzelfde Apple ID


Apple wil zijn dienst laagdrempelig houden. Dat komt niet altijd ten goede van de veiligheid. Alle activiteiten, gesynchroniseerde apparaten en backups zijn gekoppeld aan één Apple ID, vaak met credit card en een automatische koopknop voor de online Apple-winkels. Het officiële advies luidt je primaire mailadres te gebruiken omdat dat “makkelijker te onthouden is”. Maar het lijkt verstandig om voor je Apple ID juist een minder voorspelbaar adres te gebruiken.

2. De controlevragen zijn simpel te beantwoorden


Nog een punt waarin Apple gebruiksvriendelijkheid boven veiligheid stelt: het gebruik van controlevragen. Een volhouder zal je iCloud-wachtwoord kunnen resetten door antwoord te geven op vragen als ‘wat is de achternaam van je moeder’, ‘wat is je favoriete leraar’ of ‘ In welke straat werd je geboren?’ Dit soort gegevens zijn, zeker bij beroemdheden, makkelijker te achterhalen. Ook bij gewone gebruikers levert Facebook al een schat aan informatie op.

3. Dubbele authenticatie wordt niet makkelijk gemaakt


Apple is in Nederland pas afgelopen zomer met dubbele authenticatie begonnen. Dat is een extra beveiliging die ervoor zorgt dat een ander niet bij jouw gegevens kan, zelfs al beschikt hij of zij over je inlognaam en wachtwoord. Er is namelijk een extra code nodig, afkomstig van een sms-je of een app op je telefoon.
Het is nog niet zo eenvoudig dit extra slot op de deur te activeren; je moet in de instellingen van je Apple ID door heel wat waarschuwingen heenworstelen om uiteindelijk je cloud te beveiligen.
Concurrenten als Google en Microsoft gebruikte dubbele authenticatie al langer voor hun synchronisatie- en opslagdiensten. Maar geen van de grote Amerikaanse webbedrijven verplicht zijn gebruikers dat ze hun data met het extra slot beschermen. Dat zouden ze wel moeten doen.

4. Als er iets misgaat: Apple neemt geen verantwoordelijkheid


De rel rondom de naaktfoto’s toont aan dat je voorzichtig – of in ieder geval: bewust – om moet gaan met de gratis automatische bewaardiensten die op bijna elke smartphone zitten. Ze geven een vals gevoel van veiligheid: je verkleint de kans dat je bestanden kwijt zult raken, maar je vergroot de kans dat je de controle verliest over die bestanden.
Garantie of schadevergoeding voor dataverlies is er niet, blijkt uit de voorwaarden van in dit geval iCloud:
“Apple does not guarantee or warrant that any Content you may store or access through the Service will not be subject to inadvertent damage, corruption or loss.”
 Het meest enge is dat Apple icloud gaat inzetten om zaken op te slaan zoals NFC betalingen en bankrekeningen die daar aan gekoppeld zijn en dan is het hek van de dam. Apple heeft al deals
met credit maatschappijen maar geloof me dit is minder betrouwbaar dan bankieren op je pc.

Ik zou graag willen zien dat BlackBerry hierop duikt en laat zien dat ze BBM Money hebben welke
veel veiliger in gebruik is maar daarnaast ook dat BlackBerry je data beschermt.



http://bbwired.blogspot.nl/2014/07/bbm-money.html

Reacties