Blackberry Amazon gaan samen diensten aanbieden aan BB10 gebruikers

De Amazone Appstore zal met ingang van BlackBerry OS 10.3 moeten verschijnen en de datum 21 juli wordt al genoemd en dit is ook de dag dat Blackberry World geen video en muziek diensten meer gaat aanbieden. Blackberry geeft nog steeds aan dat OS 10.3 in de herfst komt. Mensen die wel via Blackberry World muziek en video hebben gekocht kunnen gewoon met hun Blackberry account deze gewoon weer downloaden via Amazon. Dit geeft het idee dat de Amazon store wel eens terug te vinden is  in Blackberry World,  maar het  zou net zo goed een aparte app kunnen worden en dat geeft Blackberry zelf ook. Hoe dan al reeds betaalde muziek en video kunnen worden gedownload is nog onduidelijk.Het is ook onduidelijk of de toepassingsmachtigingen van de apps aangepast kunnen worden mede omdat Blackberry en Amazon devolpers wil helpen om apps om te zetten voor de amazon store. Wat dit laatste precies inhoudt is nog onduidelijk maar dat deze zet veel voordelen biedt voor Blackberry 10 gebruikers is aanwezig en het geeft ook aan dat blackberry 10.3 sneller uitgerold gaat worden als we de datum 21 juli mogen aanhouden of
niet. Blackberry zal ongetwijfeld wel uit de doeken doen wat er gaat gebeuren maar dat het goed is dat is duidelijk.

De CEO van Blackberry John Chen gaf al aan dat Blackberry zich puur richt op enterprise en dat men het consumenten gedeelte aan anderen wil overlaten zodat men zich kan focussen op de sterke groei die Blackberry heeft op deze markt. Zo zien we ook al dat foxconn de goedkopere Blackberry toestellen produceert en dat Blackberry zelf alleen nog high end toestellen zelf gaat maken in Waterloo in hun eigen fabriek. 


Blackberry enterprisse groeit hard en met de komst van MKB en cloud diensten zal blackberry ook die markt op gaan.  Het marktaandeel zal nog groter zal worden en tel daarbij op de nieuwe betaaldiensten , eBBM en M2M plannen waarbij ze gaan samenwerken met IBM ,Intel en meer grote bedrijven zie je dat Blackberry zelf heeft ontdekt dat ze uniek zijn in het beveiligen van data en dat geen enkel concurrent zoals apple of google dat gat heeft kunnen vullen behalve dan Samsung met KNOX waar je momenteel ook niks meer van hoort.

Blackberry is zichzelf aan het herontdekken en laat zijn eigen indentititeit los om er zelf sterker van te woorden en dat lukt ze goed met een geweldig OS welke nog steeds sneller, slimmer en dus vooruitstrevender  is dan zijn concurrenten en dat zie je terug bij de HTC en Apple die dingen steeds maar weer copieren van Blackberry,  maar ook door de deal met foxconn en amazon.EDIT : Het is duidelijk dat speculatie zoals hierboven gebaseerd is op wisselende berichten en datums er nu eindelijk is gereageerd vanuit Blackberry. we kunnen  vertellen dat Blackberry 10.3 en 10.2.1 in September de Amazon native store krijgt met muziek,TV series, Films, Apps en veel goodies. 

Reacties