Blackberry heeft naast goede cijfers twee nieuwe BB10 toestellen met qwerty

Dat het goed gaat met Blackberry op de enterprise markt is duidelijk ,daarnaast hebben ze ook ontdekt dat ze uniek zijn op het gebied van data beveiliging en dat zie je terug in nieuwe produkten. Zo hebben we cloud voor MKB (geen server meer nodig)  , Het project ion, De walleten ze gaan maar door en ondersteunen iederen met hun diensten zoals ios met Apple Car (Blackberry QNX) of  BBM (160M gebruikers).

De OS van Blackberry namelijk BBOS 10 is uit de BETA zoals CEO Chen al aangaf met het oog op blackberry 10.3 loopt Blackberry voorop en dat zie je al terug doordat Apple al dingen aan het kopieren is voor ios 8 maar ook bij de nieuwe HTC keyboard.

Het laten produceren van toestellen via Foxconn aan consumenten is ook een zeer goede zet geweest en geeft Blackberry zelf de kans om high end toestellen te leveren voor de zakelijk markt waarvan we de komende maanden de volgende toestellen kunnen verwachten.De Blackberry Classic oftewel de Q20 heeft weer het vertrouwde van de oude Bold serie die we kennen inclusief menu toets die we ook weer als muis kunnen gebruiken en het is en beest op papier. 

Het volgde toestel is de Blackberry Passport en het mag duidelijk zijn dat dit voor de zakelijke gebruiker is
die constant op weg is met de verwijzing naar een passport omdat dit ook de grootte is van het toestel.
Het voordeel is het breede scherm zodat je tekst, documenten ,emails veel beter en duidelijk kan lezen alsmede kan aanpassen. Het is de Note onder de Blackberry maar sneller en echte mutitasking met
een extreem zware batterij.
Blackberry zit weer op het zelfde peil als 18 maanden geleden en er zijn meer BB10 toestellen dan BBOS toestellen verkocht en met het oog om 10 Miljoen toestellen te verkopen is het duidelijk winstgevend .
Het lijkt erop dat Blackberry nog niet dood is tenzij je dat zelf wil maar de ervaring die Blackberry 10 geeft aan nieuwe gebruikers met de blackberry Z30 en Z10 (full touch) laat ze niet meer teruggaan naar ios of android en dat is positief want de OS heeft meer te bieden dan alleen een minder gevulde app store.
Reacties