Blackberry opsomming voor de komende maanden

Het was buitengewoon onverwachts maar het gaat buitengewoon goed met Blackbery en de aandelen stegen meteen. Er zijn zelf iets meer toestellen verkocht en voor het eerst ook meer BBOS10 dan BBOS7 smartphone's en ook op gebied van software hebben ze een grote slaag geslagen omtrend de winst percentage die veel hoger ligt dan iedereen had verwacht.

Het bedrijf zit goed op koers om alle onderdelen winstgevend te maken en er komt een hele lading nieuwe diensten aan. Het is wel duidelijk dat blackberry zich op security en zakelijk gaat richten en de consumenten tak overlaat aan Foxconn, Amazon waarbij ze natuurlijk de vinger in de pap houden.

Hieronder lees je een aantal interessante dingen die ze nog in de pijplijn hebben ; De uitrol van BES cloud en het project ion zijn we al voorbij maar het internet van things krijgt nog een vervolg dit jaar met eBBM, Blink en nog veel meer waaronder nog twee onbekende toestel en dat zal een high end touchscreen device zijn en vermoedelijk een budget toestel van foxconn (Z3 met 4G of  Z5 4G)

Afgelopen maanden : Project ion  ,BES Cloud , eBBM  , Blackberry Business (office 365)

Juli : De maand voor BBM waarbij het windows platform ook BBM krijgt , Amazon

September : Blackberry Passport en Blackberry OS 10.3

Oktober : eBBM Meeting maar kan ook al in september gelanceerd worden met de Blackberry Passport


November : Blackberry Classic (Q20) of in oktober en de nieuwe Blackbery BES 12 

December : QNX Cloud 
QNX Cloud is infrastructure that enables a wide range of connected devices (ranging from automobiles to power plants, consumer electronics, and more) to be managed, updated, and remotely monitored.

 De lancering van nog twee smartphone's met  touchscreen  heeft al reeds gedeeltijk plaatsgevonden met de lancering van de Z3 in Indonesie en nog 8 landen zullen volgen waaronder  Vietnam en volgende week nog India. Een 4G model is op dit moment nog onduidelijk maar de planning is dat er een budget 4G smartphone moet komen van foxconn. Er is ook sprake van dat er een high-end toestel welke in Q4  uitkomt om de Z30 te vervangen, maar hierover is nog niks bekend.

  Ook doet blackberry in investering in de gezondheid    zorg waaronder Nathhealth en is bezig met grote
 namen als Apple, IBM, Texas Instrument, Intel om  Blackberry QNX cloud tot een succes te maken. Het
 gaat een bijzonder jaar worden waar alles draait om  security , security en vooral het veilig transporteren,  
 opslaan en verwerken van data. Project ion  http://el.blackberry.com/project-ion .
 QNX www.qnx.com


Reacties