Duitse communicatie niet veilig in handen van Verizon

De Duitse regering zegt per direct zijn contract op met Verzion die de netwerken tussen de Duitse Mininsteries beheert.We weten al dat Merkel haar Nokia werd afgeluisterd en dat de duitse regering snel overstapte naar Blackberry toestellen maar het lijkt erop dat de Duitse regering en veiligheidsdiensten Amerikaanse bedrijven niet meer vertrouwt .

De grote verspreiding van trojans and malware die steeds meer toenemen heeft de Duitsers snel doen besluiten om meteen in actie ook door  spionage van de Amerikaanse diensten. Een feit is dat de Duitsers aangeven dat geen enkele data veilig is bij Amerikaanse bedrijven.Het zijn bedrijven als Microsoft, Google, Facebook die steeds meer in opspraak komen.

Het is daarom ook onbegrijpelijk dat een Universiteit zoals in Groningen de RUG samenwerkt met Google, want alle onderzoeken die men daar doet is dus ook in handen van Google. Het is waar de Europese Unie al voor gewaarchuwd heeft dat het europa gewoon Miljarden kost omdat info niet in handen blijft bij ontwikkelaars of bedrijven die bepaalde deals verliezen aan inderdaad Amerikaanse bedrijven.

Het is een economisch oorlog op hoog niveau en de Duitse regering slaat zijn vuist op tafel en trekt de stekker eruit en hier zou Blackberry van kunnen profiteren wat ze in mei  2015 ook al deden doordat een Engels verzekeringsmaatschappij was gehackt en waarbij meer dan 1000 ipad, iphone's op afstand werden gewist en wat het  bedrijf miljoenen heeft gekost. Dit bedrijf is  diect al overgestapt naar Blackberry BES 10 om zijn data veilig te beschermen.

De Duitse regering zit al grotendeels op BES 10 en zal dit nog meer gaat uitbreiden en het lijkt erop dat steeds meer bedrijven zien dat communicatie en data goed moet worden beveiligd.

http://www.reuters.com/article/2014/06/26/us-germany-security-verizon-idUSKBN0F11WJ20140626


     Merkel en haar Blackberry Z10 welke overigens ook qua spraak beveiligd is.

Reacties