Apple iOS data gewoon simplistisch toegankelijk

Apple ontkende het creëren van elke "achterdeurtjes" voor inlichtingendiensten maar het wordt steeds duidelijker dat het erg makkelijk is om ook diepere informatie vanuit het toestel op te
duiken en de enige veiligheid is het toestel schoon te vegen en niet te gebruiken.

Het zijn niet alleen je persoonlijke gegevens zoals contacten, foto's maar het gaat veel dieper volgens onderzoekers zoals 
Jonathan Zdziarski. Hij heeft ook al gedemonstreerd hoeveel informatie is op te vragen ,waarop Apple had aangegeven dat dit voor ontwikkelaars bedoeld was, maar daar zet iedereen zijn vraagtekens achter mede omdat andere niet goed gezinden hiervan misbruik kunnen maken. 



Ook op de vraag of Apple deze hulpmiddelen had gebruikt om aan de rechtshandhaving te voldoen hebben ze nog niet beantwoord.  Het bedrijf Apple heeft veel last van negatieve opsommingen over hun veiligheid. Zo was er een paar weken geleden al gemeld dat ios apps niet onderdoen qua veiligheid als android apps en dan praten we over phising,sms phising, mining, backup-gijzelingen, SLL kwetsbaarheden waar ook Apple gewoon last van heeft. 

Wat wel duidelijk is dat Apple ios erg onveilig in gebruik en vooral voor bedrijven die hun data echt moeten kunnen beveiligen is zowel android en ios niet geschikt en we mogen dus blij zijn met Blackberry 10 en dat wordt ook steeds meer duidelijker.  Dit is wat Blackberry dus zelf ook heeft ontdekt en waar ze vol op inzetten.

Hieronder nog een video  : A quick POC demonstrating how File Relay and other services can be abused
Video : http://www.youtube.com/watch?v=z5ymf0UsEuw&sns=em



bron: reuters

Reacties