BBM money

In Jakarta kwam ik in aanraking met BBM money en moet zeggen dat dit er goed uit ziet. Je kan via elke bank je tegoed opladen en betalingen doen aan je BBM contacten. Je kan je geld ook weer terugstorten naar je rekening zonder extra kosten. De app is niet standaard gekoppeld aan je bankrekening en dus veilig voor phishing en met de beste veiligheid van blackberry.


De app is ideaal voor betalen en nu BBM wereldwijd op elk platform draait is het tijd om het verder uit te rollen. Indonesië is een pilot waar meer gekeken wordt naar betalingen van peer to peer dus zonder tussenkomst van een bank dus via NFC(winkel,kroeg of vriend) ,BBM (stikkers en channel), beacons, QR codes (korting) . blackberry will zo veel mogelijk eco systemen combineren. In Indonesia is er de bank BCA waar je dus in winkels, restaurants al kunt betalen  met je blackberry.

Ook voor de bios kun je bijvoorbeeld denken aan BBM channels voor Pathe waar je een film zoekt. Door een link zou je dus met korting de film al meteen kunnen betalen of als je de krant leest via een QR scan meteen een kaartje kunnen bestellen met korting. Andere mogelijkheden zijn via een nfc scan je unlimited kaart scannen bij pathe of zelfs een strippenkaar vanuit een aktie.

BBM is perfect voor social media en met bedrijven ideaal voor BBM money want het draait niet om alleen online betalen maar meer rechtstreeks waarbij  ook de veiligheid als encryptie als beste in handen ligt bij blackberry.

Ik zou graag zien dat dit uitgerold wordt want ik zie me al betalen voor een biertje op het terras.


Reacties