Australia heeft Blackberry en Secusmart nodig

De minister Julie Bishop van buitenlandse zaken kon haar Apple iPhone inleveren bij de veiligheids dienst in Australie , omdat haar toestel was afgeluisterd en vermoedelijk ook gehackt. Ze was in US, Oekraine en Holland op en neer geweest de afgelopen twee weken voor de ramp met vlucht MH17.

De Minister van Australie Tony Abbott gaf aan dat meerdere landen het het gemunt hadden om meerdere toestellen van verschillende leden van de regering over te nemen. Hij laat daaruit blijken dat er meerdere toestellen het zelfde doel is getroffen. Het is blijkbaar bekend dat het gebeurt.


Het lijkt me duidelijk als dit bekend is dat een land als Australie waar BlackBerry binnen een jaar tijd op MDM gebied de grootste is ook een regering of veiligheidsdienst daar mee aan de slag gaat.

Het is gewoon dat men on 2012 de Apple iPhone er door heeft gedrukt met de opmerking dat het veiliger is dan Android. Het was toen al een discussie waarom men daarvoor heeft gekozen en nu komt men erachter dat de toestellen niet zo veilig zijn als men dacht.

Het is verschillende leiders al eens overkomen. Kijk maar eens naar  Duitsland waar men compleet is overgegaan naar BlackBerry met Secusmart om zowel spraak,sms te beveiligen. In Engeland mogen sinds een aantal weken geen Apple iPads meer gebruikt worden, omdat de microfoons op afstand worden geactiveerd zodat partij vergaderingen of bijeenkomsten worden afgeluisterd. De minister van England gebruikt net als Obama, Merkel een BlackBerry toestel.

Ik denk dat de veiligheids dienst van Australie wel contact kan opnemen met één van de  G7 landen of 16 van de G20 landen, want die hebben blijkbaar wel alles op BlackBerry BES.

lees ook : BES 10 heeft geen zwakte &
                BlackBerry neemt Secusmart over


Reacties