Blackphone rooted in 5 minutes

Defcon 22 is nog niet eens begonnen en een team genaamd @teamandirc heeft maar korte tijd nodig gehad om de Blackphone te rooten. Het was blijkbaar te simpel en het probleem zal blijven bestaan bij android toestellen.

Het bedrijf Blackphone zoekt weliswaar ruzie met Blackberry over veiligheid maar zoals het nu lijkt hoeft Blackberry zich daar geen zorgen over te maken en dat deden ze ook al niet.Update:
De persoon in kwestie wil nu ook Blackberry rooten maar ziet er vanaf in zijn tweets, terwijl Blackberry gebruikers hem uitdagen. Hij verklaart dat het geen zin heeft en dat er wat beveilingsproblemen zijn buiten de OS om, maar geeft niet aan wat. Vermoedelijk doelt hij op android apps en internet pagina's. We weten allemaal dat blackberry beschermd wordt door Trend Micro en Guardian. In OS 10.3 zal elke android apps standaard extra gecontroleerd worden tijdens de installatie.

We blijven het volgen maar een blackberry rooten is helaas niet mogelijk en is ook zekers geen open platform zoals android.


Reacties