Apple Sim en Pay krijgen het zwaar

Apple Sim was het volgens Apple bij de lancering van de nieuwe ipads. Een vast simkaart zodat je makkelijk kan wisselen van aanbieder en dat is om verschillende manieren goed, maar het idee is niet nieuwe. In Europa is dit idee ook al eens naar voor gekomen zodat je  makkelijk kan wisselen van aanbieder, maar het zorgt er ook voor dat je dus tijdelijke contracten moet afsluiten en dus duurdere contracten. Het wordt echt duurder en de provider kan niet meer de klant aan zich binden. Het zal de prijzen dus omhoog gooien en de providers in Europa staan al onder druk qua inkomsten en dit zal ze echt niet helpen.

In Amerika hebben ze deze discussie ook al eens gehad en dat was een "NO GO" en dat Apple nu met Apple Sim komt is bijzonder en blijkbaar zou elke merk uit de schappen gaan in Amerika maar nee hoor het is Apple. De grap is net als met Apple Pay de dienst die nieuw lijkt is al DOA, want ook Apple Pay wordt geweerd door de retailer net als Apple Sim. Dit laatste is wel duidelijk want een een contract van 2 jaar gaat meer opleveren dan een bedrag voor een adminstratieve wijziging op een Apple Sim kaart.  De Retail handel zit daar niet op te wachten.


De providers vergrendelen nu al de Apple Sim kaarten op de ipads en Verizon gaat gewoon de nieuwe iPad niet aanbieden. AT&T doet het weer even anders en laat de Apple Sim alleen maar werken met hun eigen netwerk, maar is daarbuiten niet te gebruiken en dus een reisje buiten je AT&T gebied zit er niet in. De grap is dat je dat weer een Apple Sim kaart kan kopen zodat je weer ouderwets kan wisselen naar een andere aanbieder. Je moet je ook afvragen waarom Apple op de stoel gaat zitten van de aanbieders. Het kan het begin zijn dat aanbieders gaan realiseren dat Apple denkt dat ze afhankelijk zijn van Apple en mischien is dat wel zo.

Het is niet nieuw waar Apple mee komt en Blackberry heeft al jaren betalen via je mobiel hoewel dat in Amerika bijna uitgestorven is kun je al zeggen dat Apple SIM en Apple Pay al een failure zijn. Het is Apple die alleen zichzelf wil bedienen en dit blijkt maar steeds weer.


Het concept we zwijgen en we geven aan dat het zo moet is weg, innovaties zijn weg. Apple zit in zwaar weer en heeft problemen op problemen met leaks, ios 8 problemen. Ze wijzen daar ook altijd weer naar anderen en deze stap van Apple Pay en Sim wordt ook weer de schuld van de providers en retailers. Het verhaal over innovatie en het verkondingen van "internet of things" en Apple Health Kit hoor je ze ook niet meer over of wat ze daarmee gaan doen.

Het is voor Apple een probleem aan het worden dat ze roepen iets te doen. Ze moeten bepaalde dingen loslaten als ze weten dat ze het toch niet werkend kunnen krijgen. Het is moeilijk maar Apple volgt al bedrijven als Blackberry en leent ideeen van anderen en roepen dat ze ook internet of things gaan doen is niet geloofwaardig. Apple Car Play wordt zelf door Blackberry aangeleverd en de magie van we hebben iets nieuwe is er niet meer en zal alleen maar verder afnemen.

Als er een bedrijf is die zich bezighoudt met innovatie en het beste van elke OS heeft  in zijn software heeft dan is het Blackberry 10. Met BES 12 en  BBM (Money) bedient Blackberry elke mobiel eco systeem. Het is Apple die daar heel bang voor is en terecht , want ook Apple ios is een onderdeel van Blackberry zijn strategie.


Reacties