BBM strikes back in Indonesia

BBM in Indonesia wint snel markt terug in populariteit. Op 79% van alle smartphone's zit BBM en het is duidelijk dat een BBM gebruiker  per dag 23 minuten gebruikt maken van de app, terwijl whatsapp gebruikers maar 6 minuten de app gebruiken.

Dit wordt mede veroorzaakt dat bij BBM duidelijk is of iemand het bericht heeft gelezen, waardoor iemand meteen weer een bericht gaat sturen of zelf gaan bellen. Bij whatsapp kun je niet zien of iemand het bericht heeft gelezen, omdat whatsapp alleeen laat zien dat het bericht is afgeleverd.De providers verdienen daarbij goed aan BBM door al die berichten en BBM voip  en dat komt ook, omdat veel data only  abonnementen en prepay worden verkocht tegen gunstige tarieven in een grote stad als Jakarta. Het is ook populair om gebruik te maken van wifi hotspots in shopping malls.

BBM Money helpt hier ook bij mede omdat de app redelijk populair is en doordat je geld kan opnemen of kan overboeken naar vrienden of bedrijven.

Het is leuk om te zien dat BBM groeit, want afgelopen zomer was whatsapp aardig populair aan hetworden, maar door BBM op alle patformen uit te brengen zie je dus dat BBM aandeel terug wint.

Reacties