Android streaming apps voor blackberry

Een unieke audiovisuele ervaring met streaming is altijd leuk als je van YouTube houdt, maar er zijn ook genoeg mensen die programma's als uitzending gemist willen kijken of gewoon een eredivisie wedstrijd willen volgen. Dit is dankzij Android-Runtime gewoon mogelijk maar is vrij onbekend onder veel gebruikers, laat staan dat ze weten dat ze daadwerkelijk android apps kunnen gebruiken.

Het is dat sinds 10.2.1 dat de ondersteuning van APK files veel beter is geworden, maar met 10.3 wordt het allemaal nog beter en veel streaming apps werken gewoon zonder problemen en  lekker snel. We gaan kijken welke android apps je kan gebruiken op je BlackBerry Smartphone.

We hebben allemaal wel eens dat we thuis op de bank even geen journaal kunnen kijken omdat iemand voice of Holland wil zien. Natuurlijk kun je via de browser naar de site van de nos of uitzending gemist maar een app is toch wel leuker.  De volgende apps hebben te maken met tv kijken.

We hebben KPN TV online en Ziggo TV. De apps hebben allemaal TV zenders om te kijken, maar ook de mogelijkheid op tv programma's op te nemen of terug te kijken. Het is zelf mogelijk om de videotheek te raadplegen via de apps om gratis of betaalde series of films te kijken.Met de volgende apps kun je van bepaalde zenders iets terugkijken en dat is soms gratis met reklame of met een betaling. Zo heb je Apps van de NOS of NPO met uitzending gemist, maar ook de app van RLT-XL is een uitstekend werkende app, waarbij de laatste ook als second screen kan functioneren bij live tv-shows.


Het is altijd mooi om tv programma's te streamen maar het is nog leuker om on-demand een tv serie te bekijken wanneer je dat wil, net als met uitzending gemist. Een film kijken wanneer het jou uitkomt zonder dat iemand je stoort. De app  Netflix werkt enorm goed en biedt goede series aan en een redelijke film aanbod met wat toppers voor jong en oud. Film 1 is ook uitstekend en biedt zekers de zelfde kwaliteit op film gebied aan.


Wil je helemaal geen tv shows of series kijken maar gewoon naar een goede eredivisie wedstrijd of formule 1 races dan is FOX eredivise en Sport 1 de apps die je moet hebben. Ze werken beide erg goed en beeld kwaliteit is net als alle andere eerder genoemde apps van goede kwaliteit.  Fox biedt naast wedstrijden ook samenvattingen aan en nieuws berichten. Sport 1 biedt hetzelfde aan maar geen eredisvisie wedstrijden maar wel internationaal en heeft als extra nog een tv-gids.Het aanbod is goed en er waren twee apps die wel werkten zoals HBO-GO en SBS maar die zijn niet stabiel en werken sloom. Deze apps kan ik niet aanbevelen om te gebruiken en zijn hieronder ook niet te downloaden. Je kan de bestanden downloaden naar je pc en deze zelf naar je toe emailen om ze vervolgens te installeren. Je kan ook via de browser van je toestel de apps. gewoon downloaden en installeren.  Zou zeggen veel kijk plezier.

Om te downloaden met je toestel via de beoser installeer eerst via BlackBerry World de app MEGA en meld je aan. Zo heb je in de toekomst alle android apps in the cloud.

KPN TV online
Ziggo TV
NOS (ook in BlackBerry World)
NPO
Netflix
Film1
Sport 1
Fox

Wil je niks kijken maar naar muziek luisten, dan zou je nog de volgende apps via BlackBerry world kunnen downloaden. Voor Radio zenders zou je Nobex of rad.io kunnen downloaden. Wil je gewoon je favoriete album luisteren dan kun je Deezer downloaden. Heb je spotify dan kun je hieronder nog de android app binnen halen.

Spotify

Helemaal rechtsboven in is er nog een link met NL apps voor je BlackBerry. Mis je nog apps mail het dan naar bbwired@outlook.com

Reacties