Blackberry is Sexy en Cool of gewoon Dood

Dat de BlackBerry Passport anders is en sexy is wel waar. Het toestel is gewoon anders en door bepaalde reviewers uitgeroepen tot meest innovatieve smartphone van 2014.  Het zit BlackBerry de laatste 6 maanden mee dat steeds meer reviews BlackBerry OS 10 waarderen.

Het is ook weer de tijd  van aanvallen door reviewers,zoals The Verge diepro-Apple is. Ze doen dit niet alleen in tekst maar ook in video vergelijkingen waar Apple bijna 2 minuten krijgt en BlackBerry 3 seconden met de tekst "BlackBerry, niet kopen!".

Het is duidelijk dat deze aanvallen een herhaling zijn van begin 2013 toen BlackBerry met OS 10.3 en de Z10 op de markt kwam. Het was toen voor 8 maanden  een succes, doordat de mmerderheid van de  media alles overneemt van eerder genoemde artikelen met onwaarheden en fouten over het produkt. Dit is ook de reden dan de nieuwe CEO een site heeft late n komen met facts (feiten), waar elke reviewers of concurrenten worden neergesabeld op de feiten.

Het is nu het heden en ondanks veel negatieve reacties van de bekende reviewers (alive and paid) die anti-BlackBerry zijn heeft  BlackBerry en de BlackBerry Passport veel meer positieve dan negatieve reviews. Het is zelf zo dat de Passport beroemd is dankzij veel media aandacht van bekende artiesten in shows, maar ook in het nieuws. De nieuws leverancier Forbes Post geeft aan "BlackBerry's new Passport is eye-catching. Women call it "sexy". Men say it's cool. And once they use it, iPhone owners apologetically concede that they "only have an iPhone" 

Forbes heeft zelfs nog even gekeken wat de reacties van mensen waren na gebruik van de Passport
 Het is bijzonder dat vrouwen iets positiever zijn over de BlackBerry Passport. Hetverbaast me maar once you go black zullen we maar zeggen. Het zijn voornamelijk mannen die voor 20% negatief zijn en dit zijn vooral Apple iPhone gebruikers met opmerkingen dat Apple de meeste, beste apps heeft en OS 8 de beste is.
 
Sorry ios 8 met bugs en 3 lanceringen in 9 dagen, de leaks via icloud en de buigbare alminium toestellen. Het is duidelijk dat de BlackBerry Passport niet voor iedereen is weggelegd, maar het heeft wel een bepaald status. Het is duidelijk afwijkend en het is cool en Sexy maar ook makkelijk om dingen te bekijken en te lezen zoals je email, browser en berichten.
 
 
Het is duidelijk dat het vierkante toestel volgends  schade kan brengen aan een produkt als Apple en daarom ook de vreemde reviews die ik eerder noemde via bepaalde nieuws pagina's. Apple weet als geen andere dat anders zijn en innovatief een grote motivatie kan zijn voor meer verkoop. Denk maar aan de Think different campagne.
 
BlackBerry heeft ook iets different, namelijk de BlackBerry passport. De grote concurrenten komen elke jaar niet verder dan een  upgrade, maar meer niet. De iPhone 5 lijkt op de 5S of andersom en dat in 2 jaar van ontwikkeling. De iPhone 6 en 6+ zijn veels te laat en loopt gewoon achter zelf op BlackBerry.  De BlackBerry had met de Z30  in 2013 al een 5 inch touchscreen toestel. Het bedrijf dat volgens iedereen dood is is heeft  al twee jaar de beste toestellen op de markt gebracht als je alleen al kijkt naar de rewards voor de hardware van de BlackBerry Z10 en Z30. De software van Blackberry is zelfs uitgeroepen tot beste mobile platform van 2014 en hier kun je het lezen waarom.
 

 
Het is de consument die gevoed wordt door de media met Anti-BlackBerry berichten, maar die niet weten waar ze over schrijven. Het BlackBerry Platform is namelijk al veel verder dan alle andere platformen en dan heb ik het nog niet eens over de mogelijkheiden van Blend. De consument weet niet eens hoe goed BlackBerry is. De android ondersteuning, geen home button, swipe en gesture gebruik is veel makkelijker in gebruik.  Volgens tweakers in 2013 is BlackBerry 10 het beste social media platform. De meesten rijden zelf in een auto waar BlackBerry QNX software zit.
 

 
BlackBerry moet gewoon doorgaan en zoals John Chen al aangaf "we gaan niet voor het verslaan van de iPhone, maar gewoon door om alle markten te bedienen want die is het grootst. Je moet dan denken aan android, ios en windows ondersteuning in auto''s (apple car), BBM, Blend en BES 12.
Het bedienen van iedereen en alle platformen is inderdaad de grootste markt.Reacties