Blackberry Passport is groots

De BlackBerry Passport trekt mensen die niet alleen het toestel willen zien, maar het ook willen testen en dat is nieuw. Wat ook nieuw dat iedereen het toestel mooi vindt en vooral het scherm en de RVS rand om het toestel. De top drie opmerkingen zijn "waar is de home knop", "Heeft BlackBerry ook app X en Y" en de meeste gehoorde "Hij is wel erg groot"

De opmerking over de grootte hoor ik bijna elke keer maar veel mensen vergelijken hun eigen toestel met mijn toestel door ze naast elkaar te leggen of het toestel op mijn passport te leggen. De reacties zijn verschillend. Het valt  iedereen op dat het wel meevalt en dat het toestel veel korter is. Het toestel is dus compacter wat mensen denken.

De media noemt het toestel groot, enorm of extreem. Dit zal voor een iPhone 5 of BlackBerry Z10 gebruik zekers het geval zijn,maar zoals een vriend van mij ook al aangaf is dat de iPhone 6 nu ook al een stuk groter is en dat hij daarom ook maar de Passport heeft besteld.

We hebben mijn Passport in de Mediamarkt naast de iPhone 6 en 6+ vergeleken en de software bekeken en hij vindt het swipen en de HUB praktisch en alle apps die hij gebruikt zijn te downloaden.
Hij stapt dus gewoon over van zijn iPhone 5 naar een BlackBerry Passport en heeft geen moeit met een grotere scherm.

Het feit blijft dat het scherm nog steeds groot lijkt door de vormgeving. Het is ter vergelijking maar 10 of 14 mm breeder dan andere 4,7 of 5 inch toestellen. Het toestel is gewoon te dragen in je spijkerbroek zak of in je jaszak. Merken zoals de Samsung Note 4, Nokia Lumia 1520 of  Apple iPhone 6+ zijn veel groter qua oppervlak en die noemt ook niemand massaal groot.


 
Het is niet alleen groot of in mijn ogen compact maar ook een uniek toestel. Het design is geweldig en vooral de roestvrij stalen lijn om het toestel ziet er goed uit en dat merk je ook aan de reacties van mensen. Wat maakt dit toestel dan naast de vormgeving zo bijzonder.


Allereerst evolutie of revolutie is iets wat je niet meer ziet.  Een Samsung lijkt veel op de voorgaande Samsung maar ook een nieuw iPhone 6 heeft wat weg van Samsung, Nexus 6 of Huawei of andersom.  De enige revolutionaire smartphone wat dit jaar uitkomt is van een bedrijf dat volgens vele al dood had moeten zijn. Het bedrijf is natuurlijk BlackBerry.
 
Het bedrijf bestaat nog en mede dankzij het meer focussen op alle ecosystemen en nog meer diensten aan te bieden bedienen ze nu de hele markt. Dit tot ontzetting van de media en Nee-zeggers. Desondanks maken ze kwalitatieve betere toestellen dan de concurrent.
 
 
Het nieuwe vlaggenschip de Passport werd door iedereen verschillend ontvangen en zelf de negatieve media draait bij als het gaat om BlackBerry. Ik was zelf ook niet helemaal overtuigd van de kracht van het toestel maar kan melden dat een breeder scherm erg fijn werkt.

Welke andere smartphone heeft een beeldverhouding 1:1 met een resolutie van 1440x1440. Ik kan gerust zeggen als gebruiker dat landscape gebruik achterhaald is. Je kan nu gewoon website, Pdf's, emails lezen zoals ze bedoeld zijn met een minimale zoom of te gaan scrollen.

Welke andere smartphone heeft een fysieke toetsenbord met touch? De Passport combineert de beste eigenschappen van fysiek naar touch. Het keyboard is ook een trackpad waarmee je kan scrollen of tekst kan selecteren.

Welke hardware innovaties heeft Apple of Samsung gebracht de laatste 5 jaar, Niets maar dan helemaal niet en hoor ik je zeggen vinger scanner of smartwacht.  Die had BlackBerry al en daar hebben ze ook patenten op maar daar zijn ze nooit verder in gaan ontwikkelen. De Pebble is uiteindelijk ooit onstaan door BlackBerry.Op het gebied van software heeft Apple of Samsung ook niets gebracht dan alleen wat fuctions of verbetering van de software en een nieuwe vormgeving. BlackBerry 10 is van de grond opgebouwd met al het goede van ios,android en windows maar veel beter. Een homeknop heeft BlackBerry niet en is ook overbodig als je naar boven kan swipen en je meteen ziet welke apps draaien en aktief zijn en met een swipe zit je in je apps of je HUB. De Hub, Flow, actieve frames, gesture n en nog veel meer onderscheiden BlackBerry 10 van elke ander mobiel OS.

Het gat van apps is ook volledig gedicht met 10.3 welke elke android app kan draaien ,waarbij mijn voorkeur nog steeds ligt bij native apps omdat je dan toepassingmachtiging hebt zodat je zelf kan bepalen of een app in je email,sms of toestel kijkt.
 
We zijn er nog niet want met de BlackBerry Passport is het niet alleen BlackBerry 10.3 maar ook BlackBerry Blend. Een interactie met je toestel vanaf een computer (iMac,pc) of een tablet (iPad,android) en het werkt zeer goed en zal alleen maar verder uitgebreid worden.

BlackBerry Passport is groots zoals je hebt kunnen lezen en heeft meer aandacht van de media en er zijn site's zoals the Verge of kranten als de Washington Post die elke dat wel iets schrijven over Apple en anti-BlackBerry zijn, maar de meerderheid van de media is positiever als het gaat om Blackberry. De homepage van ZDnet heeft zelfs twee artikelen besteed aan de BlackBerry Passport in een week. We zien een omzwaai in de media en we kunnen al zeggen dat BlackBerry weer groots zal zijn op zijn eigen manier.Reacties