Een back-up maken van je Blackberry Smartphone

Het is al een paar keer gemaild en gevraagd of ik niet iets kon schrijven hoe je een back-up kan maken van je toestel. Het kan namelijk beperkt in the cloud met een gmail of outlook account voor je contacten, agenda en emails.

Wil je meer backupen dan kom je al snel uit op software voor je pc en denk dan aan BlackBerry Link of  Sachesi. Het programma Sachesi is beperkt tot contacten en Setting. Dit laatste settings wordt door beide  ondersteunt maar raad het af om dit te backupen en terug te zetten. De reden is dat het soms een update of  nieuwere OS instabiel maakt.

BlackBerry Link werkt goed maar heeft soms de neiging om contacten dubbel op je toestel te zetten tijdens het terugzetten. Link is ook perfect voor het opslaan van gegevens als agenda, foto's, documenten etc. Voor meer Link hoe iets te backupen klik hier :)


Een app gebruiken als Backup-pro is gewoon het beste mede omdat je dan alles kan opslaan op je SD-kaart. Het kost weliswaar 5 euro maar dan heb je wel de beste manier om iets te backupen.
Het doet naast settings, contacten, agenda ook fotos's, muziek, documenten, remember notes en veel meer. Het leuke is dat je het ook kan backupen in de cloud naar Dropbox, Box en Mega. Succes.
Black-up pro 4,49 euro.

link. klik hier

Reacties