Sony zijn schip wordt beheerd door piraten

Het mooiste van android is dat het een speeltuin is voor hackers, rom makers en malware in overvloed. Je mag ervan uitgaan dat bedrijven als Sony en  Google weten wat ze doen en toch is Sony gekaapt door derden.

Het probleem is een app om te kunnen Backuppen en  Restoren  gehackt is, maar nog erger de Google Play Store. De store voor apps wordt beperkt beheerd en zelfs Google kan niet helpen om het op te lossen. voor Sony.  Als zij het niet kunnen dan mag je er van uit gaan dat de Google store niet zo veilig is en dat blijkt ook wel uit onderstaande plaatje voor zowel android als ios.

De hacks zijn gericht om data te stelen of om controle te krijgen over het toestel zoals monitoren van bijvoorbeeld wat je doet met je toestel of welke bank je gebruikt. De hack op Sony is onduidelijk wat het doet maar is dreigend.

De oplossing volgens Sony is om de Restore app te verwijderen mits dit nog kan en het geeft wel aan dat het ernstig is. Er wordt zelfs aangeven dat de hele sony play store profiel waarschijnlijk ook gecomprimeerd is. De app moet je zekers ook niet opnieuw gaan installeren omdat deze volledig wordt beheerd door deze hacker groep.

Je mag gerust uitgaan van het ergste en android was twee jaar geleden als synoniem voor malware ,maar dat is totaal niet belangrijk want alle grote merken hebben android en dus zal het wel goed zijn.

Ik ben blij dat ik Blackberry gebruik met Blackberry 10 OS welke al meer dan een jaar geen malware heeft of last heeft van privacy issues zoals Apple of Android.


Bron: plaatje http://www.imedicalapps.com/2014/11/majority-top-android-ios-apps-hacked-including-fda-cleared-health-apps/


Reacties