Blackberry in en Microsoft eruit

Ford heeft vandaag officieel onthuld dat hun nieuwste in-car technologie-oplossing genaamd Sync 3  groen licht heeft. Het is een veel sneller, slanker, en nog veel gebruiksvriendelijker dan de vorige versies. Het belangrijkste onderdeel van deze aankondiging was dat BlackBerry's QNX het hart is van dit systeem in plaats van Microsoft Auto.
 
Ford geeft aan dat het een een grote update is en dat was ook wel nodig.. Sync 3 een stuk minder rommelig, efficiënter en visueel aantrekkelijker dan eerdere versies. De derde versie van Ford op dit infotainmentsysteem heeft met de update van BlackBerry een voorsprong weten te maken, zodat we  afscheid  nemen van de oude dagen van vertraging en langzaam interfaces.

Het is ook mooi dat je je apps die op je toestellen staan kan gebruiken in combinatie met het in-car-systems van QNX. Dit wordt AppLink apps genoemd en laat gebruikers van een smartphone een android of apple toestel synchroniseren , maar maakt het ook compatible met apps op het toestel als spraakherkening, bediening en apps als Skype of Spotify welke weer zichtbaar worden op het touchscreenscherm.

Het touchscreen gebruikt wat basis gesture functies die we ook kennen van BlackBerry 10 en is wireless te updaten. Dit houdt in dat je dus altijd de nieuwste software hebt met steeds betere ondersteuning en wellicht ook voor Microsoft Windows toestellen.

Het is de kracht van BlackBerry QNX en is zoals de BlackBerry 10 toestellen die ook standaard android apps ondersteunen en in bepaalde gevallen android aangestuurde hardware ondersteunt dankzij android-runtime. Het is ook BlackBerry die alle mobiele software ondersteunt zoals ios en android wat je ook weer terugziet in BES, BBM en internet of things en dan praten we nog niet over Apple Car Play.

De auto fabrikant Ford die ziels blij is met BlackBerry is wederom weer een bewijs hoe goed QNX is en wederom is er  weer een auto merk die kiest voor BlackBerry. Wij weten waarom.
 

Reacties