Blackberry Passport tips

De BlackBerry Passport is naast mijn Z30 het toestel wat ik dagelijks gebruik. Een breed scherm werkt gewoon geweldig en al die mensen die klagen over het feit dat je balken ziet bij YouTube of Netflix of aangeven dat het toestel te groot is hebben gelijk. Het toestel is inderdaad 30 mm korter en 12 mm breder dan ander flagships zoals de iPhone 6+ of Samsung S5. Het toestel blijft gewoon een klein dik mannetje. De video's die worden afgespeeld zijn inderdaad met randjes, maar de filmpjes zijn net zo groot als op een gekanteld iPhone 4S en op de BlackBerry zijn ze ook scherper.

Het is allemaal niet zo erg als iedereen beweert en doordat ik de Z30 gewoon niet meer gebruik was ik bezig om de doos van beide toestellen eens op te ruimen tot ik de handleiding van de Passport eens door ging lezen. Het was een boekje met tips en truukjes en daarom bespreek ik even de belangrijkste tips en doe nog even een lijstje met shortcuts.

Toetsenbord tips

#. De Backspace langer indrukken waardoor het verwijderen opeens automatisch snel gaat dan per letter, Je kan ook swipen over het toetsenbord om een woord  te verwijderen.

#. Lang indrukken van een toets wordt automatisch en hoofdletter

#. Links van het toetsenbord swipen en het virtuele toetsenbord verschijnt voor speciale tekens.
#. Het lang indrukken van de 123 toets geeft de speciale tekens de keuze om het toetsenbord te gebruiken. Het virtuele toetsenbord krijgt de zelfde indeling als je fysieke toetsen.

#. Microfoon gebruiken van virtuele toetsenbord, waardoor je gewoon spraak naar tekst hebt. Je hoeft niet meer te typen en het werkt erg goed. Ik gebruik het vooral bij BBM.

#. wil je een tekst selecteren ,kopieren of plakken dan zet je je vinger op het woord. Je kan het ook daar laten waardoor het verschuift naar de zin en nog langer vasthouden de paragraaf etc.

#. Twee keer tikken op het toetsenbord geeft een muis cursor waarmee je naar een tekst kan via het toetsenbord.

#. De pijl links op het virtueel toetsenbord een enkele keer indrukken en de eerste letter is een hoofdletter of de pijl lang ingedrukt houden en je blijft hoofdletters houden.


BlackBerry Hub tips

#. De "N'' toets gebruiken als je een mail leest en je gaat naar de eerst volgende email ,etc,etc
    De "P'' toets brengt je terug naar een voorgaande mail.

#. Als je een een bericht wil opstellen en je kiest voor email kun je een ander account gebruiken door van boven af even naar beneden te swipen. Kies nu een ander account om je bericht te versturen.

#. Als je een bijlage meerdere foto's wilt versturen, maar je wilt geen 5 MB per foto verzenden klik dan op de rechter drie puntjes en kies "formaat afbeelding", zodat je veel data kan besparen.

#. Hub resetten door vijf korte snelle uithalen vanaf de rechterbovenhoek van het scherm. Je moet dan wel in de Hub zitten.

BlackBerry Passport Browser tips

#. Als je een lang artikel leest in de browser kies dan voor R toets. Je gaat meteen naar de READ en het artikel leest een stuk beter.

#. Het toetsenbord kan gebruikt worden om een pagina te scrollen in de browser.

#. Selecteer een woord en houdt het lang ingedrukt op de pagina en je kan het geselecteerde woord meteen zoeken in je zoekmachine.

BlackBerry Passport Camera tips

#. in- en uitzoomen door met twee vingers te knijpen over het scherm of ze van elkaar te verwijderen.
#. Instellingen zoals no flash of HDR staan altijd linksboven in het scherm aan gegeven. Als je dit wil uitschakelen kan dit door meteen te drukken op het icoonlinksboven.

#. BlackBerry Blend is ook makkelijk om video of foto heen en weer te plaatsen van computer naar toestel of andersom. Je kan Link gebruiken om automatisch via de computer op te starten en je 'laatste foto's en video's te backupen naar je harde schijf van je computer.

BlackBerry Passport Algemeen

#.  Screenshot maken. Tegelijk volume up en down ingedrukt houden .

#. Toestel reset is ook de volume up en down toets maar dan 10 seconden vast houden.

#. Android apps die niet goed worden weergegeven kun je aanpassen door in de app naar beneden te swipen. je kan dan in en uitzoom functie gebruiken voor de app.

#. Radio luisteren via de muziekspeler. Linksonder de 3 streepjes aanklikken en kies Radio.


Dit waren een paar voorbeelden en er zijn nog heel veel meer te vinden. Je kan ook als je bij het bureablad of icoon zit een knop lang ingedrukt houden om een snelkoppeling te maken. Zo heb ik zelf de S voor Spotify, B voor browser, M voor muziekplayer etc ,etc.

De Blackbery Passport heeft veel van deze shortcuts en hieronder een lijst.Reacties