Samenvatting Blackberry over de laatste 2 dagen aan nieuwtjes.

The BlackBerry Classic is een feit en de verkopen zijn al beter dan de Passport en de verwachtingen zijn dan ook veel groter. De Classic is met 10.3.1  zelf sneller dan de Q10 en de standby-tijd is 20-25% langer. De  eerste reacties zijn erg positief.

De omzet en de verkoop was ook positief en zelf het aantal toestel die men wilde verkopen zijn gehaald en CEO john Chen heeft al aangegeven dat hij nu voor 99% zeker weet dat het bedrijf er weer boven op komt.

De omzet zal alleen al toenemen door toekomstige contracten met Nathealth, Capital investment en nog een aantal grote partijen. De deal met Samsung om KNOX te beveiligen op een BES 12 platform zal ook zijn vruchten afwerpen. De afronding met securesmart is er ook eentje die zal bijdragen dat BlackBerry nog sterker zal staan als het gaat om data en spraak beveiliging.

Een andere deal die BlackBerry heeft is met Boeing om de Boeing Black smartphone te laten draaien op BES 12 en het is nog onduidelijk of het toestel Android of BlackBerry 10 gaat draaien. BES 12 heeft overigens wel een grote hoeveelheid aan nieuwe apps gekregen voor de zakelijke markt maar ook apps voor politie en medisch personeel. Ook zal BES 12 android 5.0 gaan ondersteunen.


De verkoop van toestellen en de productie wordt nauwkeurig in de gaten gehouden zodat BlackBerry geen afschrijving heeft op toestellen. De productie van nieuwe toestellen zoals de Z3 LTE zal al midrange toestel binnenkort in productie gaan bij Foxconn en in Februari samen met BlackBerry OS 10.3.1 worden gelanceerd, waarbij het OS voor alle toestellen beschikbaar moet zijn.

BlackBerry is er dan nog niet want in juni 2015 moet de BlackBerry Gladiator uitkomen en dit wordt volgens de CEO het toestel met hoge specificaties die de markt moet omgooien voor BlackBerry. Het is de datum dat BlackBerry zal beginnen om weer terug te komen in de top 5. Het toestel zal ook gebruik maken van virtual sim en dat houdt in dat je prive en zakelijk je eigen nummer hebt op het toestel.

BlackBerry is goed bezig en de underdog rol bevalt ze blijkbaar wel, want ze zijn erg positief en hebben een erg goed band met hun gebruikers via forums en veel ideeen worden ook daadwerkelijk verwerkt in het platform van BlackBerry. Als je alleen al kijkt naar de laatste update van BBM die binnen 3 dagen alweer een aanpassing kreeg op wens van de gebruikers dan kan je alleen maar zeggen dat de gebeten hond in medialand voor zijn gebruikers erg goed is.

Het wordt een leuk jaar voor BlackBerry gebruikers en voor BlackBerry en gelukkig zijn er genoeg partijen die wel geloven in het bedrijf.

Reacties