Typo 2 voor een buggy bend toestel

In een reclame filmpje van Typo 2 wordt het belang van een qwerty toetsenbord op een mobiel nog even verduidelijkt door aan te geven dat veel mensen een betere gebruik van een smartphone wensen. Dit kan kan door een fysieke toetsenbord op een iPhone 6 waardoor de gebruiker niet alleen nauwkeuriger werkt maar ook sneller.

Het doet me denken aan een promotie filmpje van BlackBerry die adverteren met de BlackBerry Passport waar work wide en het toetsenbord een belangrijke rol spelen. Het is wel grappig dat BlackBerry met een qwerty als retro of achterhaald wordt gezien, terwijl in een filmpje de voordelen worden gegeven van een fysiek toetsenbord voor een iPhone  6.De eerste typo werd al snel verboden, omdat deze erg veel gelijkenis had met een Q10 toetsenbord, maar dit toetsenbord met schuine toetsen doet me ook veel denken aan BlackBerry en ze zijn ook zekers niet van de zelfde kwaliteit wat we weten van de typo I.

Het ziet er ook wel gek uit en vooral de achterkant en dan heb ik het nog niet over de dikte en laat staan de prijs. De gebruiker koopt eerst een iPhone 6 64 GB van € 799,00, want 16 GB is gewoon te weinig met ios 8 en dan daar boven op nog een toetsenbord van € 80,00.

Je moet dan rekenen op 879,00 en als je dat vergelijkt met een BlackBerry Passport van € 549,00 met 32 GB welke ook nog makkelijk kan uitbreiden met 64 GB of 128 GB geheugen dan ga je je afvragen, waarom koop je een Apple 6 met toetsenbord als er betere alternatieven zijn.

Het zal niet het design zijn met een Samsung voorkant en/of de HTC achterkant van de iPhone 6,  tenzij je het design van beide toestellen erg mooi vindt. Het zal ook niet de software zijn met veel bugs of de kwaliteit van het alminium. Het zal wel het logo zijn om er bij te horen ; maar voor mij persoonlijk een raadsel en het blijven rare jongens die isheeps die hip willen zijn met een typo II.

Reacties