Apple is Evil?


De Daily Mirror had een tekst over de 12 billion pounds in winst van Apple.De schrijver heeft zelf ook een Apple toestel maar vraagt zich af wat je er nu voor krijgt, want je betaald zowel voor de iPad als de iPhone de hoofdprijs. Het is ook vreemd dat iedereen het ook blijft kopen maar dat is natuurlijk ook kudde gedrag. Je hoort  er niet bij als je een BlackBerry koopt, want dat oud of dood hoor je mensen zeggen ondanks dat hun software BlackBerry 10 nieuw is.

Het is het verhaal "De nieuwe kleren van de Koning" waar de Koning de nieuwste en duurste trend draagt en wordt toegeroepen door de bevolking voor zijn geweldige smaak tot een jongentje roept dat hij naakt is. Dit is net als met Apple produkten welke steeds duurder worden maar minder veilig zijn ,instabiel, last van lag en bug op bug.  Het is Apple die een kwaadaardige sekte heeft en mensen lopen met oogkleppen op.

Het bedrijf maakt extreem veel winst en betaald geen belasting, terwijl ik dit wel moet over een veel kleiner bedrag. Met mijn belasting kunnen mensen een uitkering krijgen, worden er speeltuinen gebouwd of bestratingen aangelegd. Dit kan Apple niet zeggen.

De produkten die ze maken worden gemaakt door moderne slavernij en door kinderen. Een onderzoek vorige maand van BBC Panorama deed een duidelijk verslag van misbruik van werknemers waar mensen niet weg kunnen, veel uren moeten maken en onveilig werken.
Mensen werken zich letterlijk dood en netten voor de ramen moeten voorkomen dat mensen zelfmoord plegen.De grondstoffen van deze fabriek komen uit illegale mijnen waar kinderen tin verzamelen en worden gebruikt voor de Apple produkten.  De wallhugger, isheeps zijn ook zich wel bewust over zaken als ISIS, Zwarte Piet of Amnesty International maar lopen wel braaf met een iPhone. Die mensen kun je niet serieus nemen want ze sponseren het kwaad.

Deze kritiek zal inslaan en mensen zullen me nawijzen, maar het is Apple die enorme winstmarges heeft die niemand anders heeft en die varieert tussen de 38 -47%.  Dit kan omdat de camera, processor en ram geheugen achter blijven en nog geen mid-range toestel waard zijn en dat is dikke winst. Een kabeltje van Apple is ook al  2-3x zo duur en mensen kopen het gewoon, omdat ze oogkleppen op hebben en niet beter weten.

Het is de schrijver die zelfs tegenkomt dat hij een afspraak had moeten maken in de Apple winkel om een adapter te kopen voor zijn dochter of eerst met iTunes aan de slag moet voordat het produkt überhaupt gaat werken. Het is de Apple medewerker die lachend bij een defekte iPod van 18 maanden aangeeft dat dit de manier is waarop produkten worden gemaakt, anders kopen mensen geen nieuwe.

Het is dat is zelf een hekel heb aan iTunes en iPhone gebruikers die net doen of hun produkt rechtstreeks uit handen van GOD komt ,terwijl Steve Jobs zijn visie met Cook gewoon dood is.
Er zijn gelukkig ook normale Apple gebruikers die me niet nawijzen als BlackBerry gebruiker of zelf overstappen naar een BlackBerry zoals een collega dat deed na een ios8 update.

Maar goed de schrijver van de Daily voelt zich zelf ook een buitenstaander en dat is mischien ook wel de kracht, zoals de kudde mensen die de koning prijzen voor zijn nieuwe kleding. Het is de isheep in veel Apple gebruikers en het niet aan durven om een ander merk te kopen.

De volgende stap is de iWatch. Ik vindt een smartwatch het net niet en ben ook geen horloge drager meer.  In mijn omgeving doen mensen overdreven met de smartwatch en  erger ik me  dood aan deze aandacht vragende mensen. Het zijn overdreven zenuwpatiënten die steeds op hun horloge kijken en draaien op hun as om het zonlicht te vermijden en om zich heen kijken.

De schrijver van de Daily Mirror geeft ook aan dat de iWatch wel weer veel mensen naar de winkel zal brengen in de nacht en eindigt met de woorden " iHope it flops"
Bron : Daily Mirror/Zeitung.


Reacties