BBM in UK verboden in 2016 ?

Met de recente terroristische aanslagen in de hele wereld. Wil de Britse premier David Cameron op zoek gaan naar nieuwe wetgeving tegen beveiligde communicatie.
“Do we want to allow a means of communication between people which, even in extremis, with a signed warrant from the home secretary personally, we cannot read?” Cameron stated.
 
Cameron gaf het argument dat terroristen gebruik maken van deze beschermde communicatiemethoden (BBM en andere apps) en dat de Britse regering, met de nieuwe wetgeving in 2016, ook in staat moet  zijn om ze te bewaken of anderszins verbieden.
“Are we going to allow a means of communication where it simply isn’t possible to do that? My answer to that is, no, we must not,”
Als het nieuwe beleid wordt vastgesteld, zou encryptie in welke vorm illegaal zijn in het Verenigd Koninkrijk. Het zou wel kunnen maar het dwingt BlackBerry om de autoriteiten om berichten te lezen en dat terwijl BlackBerry niets eens message's opslaat.
Bovendien zou een beperking van encryptie invloed hebben op andere diensten , zoals beveiligde  browsen en gamen. Het Verenigd Koninkrijk heeft al wetten in de plaats die de burgers nodig hebben om hun persoonlijke gegevens te decoderen, of het overhandigen van decryptie sleutels, maar de overheid moet dan een verzoek doen voor een toegang met een gerechtelijk bevel.
 

Reacties