Blackberry QNX marktleider infotainment systemen

Er is veel QNX nieuws mede CES in Las Vegas. Zo konden ze melden dat ze als marktleider in de infotainment software een aandeel bezitten van 50% van de markt mogen claimen. De software ingezet in het infotainment kunnen we terugvinden in meer dan 50 Miljoen auto, waaronder merken als Audi, BMW, Chrysel, Ford , GM, Honda, Jaguar, Land Rover, Naserati, Mercedes-Benz, Prosche, Volkswagen. Door de grote vraag en groei weten we al dat QNX in 250 nieuwe voertuigen zal verschijnen in de toekomst.


Ook LG electronics blijkt een samenwerking aan te gaan met BlackBerry QNXvoor de toekomstige generatie auto systemen. De samenwerking is al erg groot en wordt dus verder doorgezet tussen beide partijen. QNX zal LG voorzien van QNX CAR platform voor entertainment, QNX Neutrino OS, QNX OS Automotive Safety, QNX Momentics Tool Suite en QNX Acoustics voor Voice.

LG geeft aan dat QNX synoniem is voor innovatie, en het verstrekken van technology die hen helpt om unieke oplossingen te leverenen is de kern waarde die we meenemen nar de automotive markt.

Volkswagen gaat ook meer auto uitbreiden met QNX infotainment systemen en dit zijn de modelen Polo, Golf, Golf GTI, Touareg en Passat. Volkswagen gelooft in grote kwaltiteit rij-ervaring ongeacht de kosten, omvang en kenmerken van de auto. De schaalbare architectuur van het QNX platform is zeer geschikt voor onze aanpak, waardoor we een volledige gamma van infotainment systemen bieden van premium niveau.

QNX heeft ook een filmpje vrijgegeven van de Maserati Quattroporte GTS.


Reacties