BBM en QNX nieuws

Deze ochtend sprak Joch Chen op de Consumer Electronics Show (CES) tijdens een ontbijt over de toekomst van BBM en internet of things.

Op dit moment verklaarde men dat Certicom Cyptografie voor versleuteling is geinstalleerd op 400 miljoen apparaten  en daarnaast verwerkt het wereldwijde netwerk van BlackBerry meer dan 35 petabytes met gegevens per maand ter vergelijking wordt er via het mobiel netwerk van alle aanbieders in Nederland op maandbasis  7,2 petabyte verbruikt. Ook het BlackBerry platform (QNX technologie) biedt natuurlijk ongeëvenaarde beveiliging voor netwerk- en apparatbeheer.

Er werd daarnaast nog even aangegeven dat BlackBerry QNX platform al in meer dan 50 miljoen auto wordt gebruikt en dat ze marktleider zijn in de infotainment in auto;s.


Ook goed nieuws is de samenwerking van  QNX  en Nanthealth die de Healthbox gebruiken voor veilig opslaan van medische gegevens. Dit gebeurt allemaal veilig binnen het BES 12 netwerk en zoals het nu lijkt is de hbox de kern van hun medische informatie systeem.

AT&T nieuws was er dat deze zowel de Classic als Passport gaan aanbieden, waarbij speciaal de Passport zal verschijnen in een speciale editie.

BBM gaat enorm goed er er zijn in 140 Miljoen nieuwe iPhone en Android gebruikers toegevoegd in 2014 en is een groei van 185%. BBM heeft nu meer dan 1 Miljoen channels, 300 Miljoen sticker per maand worden er verzonden en 175 Miljoen bezoeken per maand aan de BBM shop.

BBM zal ook voorbereid zijn voor allerlei android smartwatches voor android toestellen en wellicht ook voor BlackBerry toestellen met een android apps voor bepaalde smartwatches.


 BlackBerry OS 10.3.1 wordt vanaf 27 januari uitgerold ,dus hou dit in gaten.


Reacties