Google Android onder druk door alternatieven

Android is het grootste mobiele platform maar staat onder druk door snelle veranderingen. Google zou wel eens aandeel kunnen verliezen dit jaar met Android maar ze zijn voorbereid.

De eerst zet om defragmentatie op te vangen is namelijk Google Pay Service om bijvoorbeeld Blackberry Android runtime 4.3 tegen te werken maar maps kun je gewoon draaien door play service weg te klikken. Ook Windows wil android apps draaien en die krijgen hier ook mee te maken.

Een ander gevaar is Samsung , LG en Nokia die bezig zijn met een variant welke ook Android apps kan draaien net als een paar andere partijen. Ook zijn er partijen zoals MIUI en Cyanogen welke nu deals hebben gesloten en geinstalleerd worden op toestellen in plaats van Android.

De Markt is dus snel aan het veranderen voor Google en het verliest zijn grip. De snelle uitrol van Android 5 is duidelijk eentje met bugs en geeft mischien wel aan hoe snel het gaat. Het zijn niet alleen de bugs maar ook de veiligheid van Google.
 Een andere partij die sinds september 2014 al geplaagd wordt veiligheidsproblemen en meer door bugs op bugs is Apple. ios 8 is geen ios 7 en veel gebruikers ervaren dit ook. Ze zijn soms de wanhoop nabij en dat al na de eerst update.

De laatste update 8.1.3 brengt weer nieuwe bugs ,waarbij Apple id en imessages zou moeten worden gefixt ter bescherming van je gegevens voor derden. Deze update veroorzaakt een probleem dat itunes gebruikers at random inloggen bij andere gebruikers. Het is probleem van probleem verschuiven bij ios op dit moment.Het is Windows en Blackberry die het niet snappen dat mensen dit willen een buggy iPhone voor top prijzen. Blackberry CEO snapt ook niet dat mensen al hun gegevens delen door games of apps, terwijl je dat bij hun kunt blokkeren of zelf kunt bepalen wat een app mag. Blackberry loopt ook voor en wint allerlei prijzen, zoals beste mobile platform 2014 en nu weer met hun toestellen de Blackberry Passport. De Hub , actieve frames real multitasking in plaats van switch tasking zoals op een iphone.

Het is afwachten voor Windows en Blackberry ,waarbij Blackberry meer verdient per toestel en daarnaast alle markten bedient. Dit is de zet waarmee ze groeien en winst maken.. Denk maar aan Android in je auto of Apple Car play welke allemaal draaien op de motor van Blackberry QNX. Het is BBM voor alle platformen of BES 12.

De markt staat onder druk en er is ruimte voor nieuwe dingen, mede ook omdat Android en ios al oud zijn. Blackberry 10 is nieuw, net zoals Ubuntu en Tizen, die allemaal van de grond zijn opgebouwd en die gebruik willen maken van deze ruimte door een betere OS neer te zetten. De winnaars van nu zijn duidelijk Apple en Android maar er zijn duidelijke breuken in de besturingsystemen, waar andere iets nieuws hebben met een betere gebruikerservaring op de hoeveelheid apps na.

Reacties