Samsung gaat voor Blackberry

Het was vorige week wel raak met nieuws dat Samsung het bedrijf Blackberry wilde overnemen. Ik heb bewust hier geen gerucht aan gegeven, omdat ik niet het idee had dat Reuters weer iets had wat niet waar was. Blackberry had zelfs al heel snel een antwoord dat ze niet in gesprek waren met Samsung over een bod. Hierop volgde Samsung met het zelfde nieuws dat ze geen bod hadden gedaan op Blackberry. 



Een paar dagen later toen het rookgordijn weg  was kwam het nieuws dat Samsung nauwer wil samenwerken met Blackberry, De bestaande samenwerking om Samsung KNOX te integreren in Blackberry BES 12 wil men dus uitbreiden. De nauwere samenwerking zou moeten zijn in hardware en dan zou je al snel gaan denken aan toestellen, maar ook aan Blackberry 10 op Samsung toestellen en de integratie van BBM in Samsung  desktop software KIES.


Het zou Blackberry meer winst kunnen opleveren en ook met de integratie van BBM, mede doordat Samsung zijn eigen messenger heeft opgegeven kan dit intressant worden. De samenwerking is ook, omdat de verkoop van Samsung onder druk staat en de grootste concurrent Apple een samenwerking heeft met IBM om de zakelijke markt van enterprises op te gaan. Dus kiest Samsung hier voor de beste samenwerking op dit gebied en dat is Blackberry.

Reacties