Blackberry Trollen

Het is pijnlijk duidelijk dat met verschillende rechtzaken dat voor de lancering van BlackBerry 10 dat kranten en nieuws site's uit Amerika  BlackBerry al dood verklaarde. Dit was niet genoeg, want er onstond zelf nieuws dat compleet niet waar was of zelfs items werden genoemd die het toestel of het OS niet eens ondersteunde. Veel negatief nieuws met onwaarheden werden wereldwijd overgenomen door allerlei media zoals in Nederland.

Het was voor BlackBerry en BlackBerry gebruikers duidelijk dat het onzin was, maar de huidige CEO Thorsten liet het voorbij komen en er werd niets gedaan met blijkbaar de hoop dat het wel zou overwaaien, waar CEO Chen met een site kwam met facts.

Het is ook moeilijk ergens tegen in te gaan als de hele wereld een artikel overneemt die nergens op gebaseerd is. Het is nog erger als je twee jaar na dato erachter komt wat je al wist en nooit kon bewijzen en dat is dat mensen blijkbaar betaald worden per artikel om de naam BlackBerry te trollen, oftewel opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) te geven.

Een rechtszaak die BlackBerry wederom weer heeft gewonnen op dit front is die tegen een onderzoek bij Detwiler Fenton uit Boston. Het rapport dat ze naar buiten brachten in het groot gaf een beeld dat er meer toestellen terug gebracht werden dan er werden verkocht in sommige gevallen.

BlackBerry had weliswaar wel aangegeven dat het onwaar was en onmogelijk en het was ook de eerste keer dat Thorsten verklaarde dat ze dit gingen aanvechten. De verklaring van Detwiller Fenton was dat ze niet de enigste waren wereldwijd met vergelijkbare rapporten.

Het is een mooie verklaring als de hele wereld een bron gaat copiere, die als doel heeft om BlackBerry te aanvallen en voor James Dunham die 2000 dollar per maand mocht ontvangen is het doek gevallen en is reeds gearresteerd voor het verspreiden van valse informatie over BlackBerry.

BlackBerry is door veel media in 2013 aangevallen en ook forums zoals op crackberry werden overspoeld met studenten die opzettelijk valse informatie voor maanden hebben verspreid via verschillende media waar menig gebruiker zo kon door heen prikken.

Het is duidelijk dat BlackBerry dood moet en dat alles draait onder BlackBerry hedendaags zoals Sony, LG, Samsung KNOX, Apple Car Play en nu de samenwerking met Google en dan blijkt dat we allemaal indirect met BlackBerry werken maar niemand wil het hebben.

BlackBerry is springlevend en loopt voor op Internet of Things , Automedia, Securityen zelfs met zijn BlackBerry OS loopt het voor als je kijkt wat er al is overgenomen door ios en Android.. Het is dankzij de media bronnen die trollen en het copy gedrag van de media dat BlackBerry in 2014 is gaan terugvechten en dat werpt langzaam zijn vruchten af.BlackBerry-fans die de overstap maakte naar BB10 herinner me de verhalen die hun weg in bijna elk gesprek van hoog rendement tarieven op BlackBerry Z10's. Het leek erop dat elke keer zouden we een gesprek over wat onze telefoons zou kunnen doen, sommige BlackBerry naysayer zou komen om deze 'feit' hebben.
Het rapport beweert dat kopers werden retourneren van de telefoons in drommen kwam uit een onderzoek analist bij Detwiler Fenton, een Boston financiële dienstverlener. Het rapport stelde dat "dat het rendement van het bedrijf nieuwe Z10 smartphone waren ongewoon hoog en had, in sommige gevallen overschreden verkoopcijfers."
BlackBerry was er snel bij om dit tegen te gaan, beweren dat het rapport was "absoluut onwaar" en dat rendementen waren in lijn of zelfs lager dan wat het bedrijf verwacht. Op het moment verklaarde Thorsten Heins dat BlackBerry niet zou verlaten dit rapport onbetwist. BlackBerry de Securities and Exchange Commission en Canadese ambtenaren gevraagd om herziening van de rapporten.
In reactie, Anne Buckley, general counsel van de onderneming en chief compliance officer een verklaring afgegeven dat lezen "Wij hebben vertrouwen in onze onderzoeksmethodologie en we verwelkomen en regelgeving onderzoek. Detwiler Fenton is niet de enige leverancier van onderzoek publiceren vergelijkbare rapporten met betrekking tot reacties van de klant, verkoop en rendement van de BlackBerry Z10. "
Het lijkt hun methodologie misschien niet zo goed als ze maakte het uit te zijn.
James Dunham, voormalig chief operating officer van Wireless Zone werd vandaag gearresteerd voor naar verluidt het verstrekken van informatie aan Detwiler. Volgens de aanklacht, Dunham was op Detwiler de loonlijst, wordt betaald $ 2000 per maand voor een tota

Reacties