Malware die blijft doorgaan

Er is een ware innovatie gaande is in de wereld van Android. Echter, het is niet de een fabrikant die die met iets nieuws komt,, maar het zijn  de makers van malware en virussen.

 
Het lijkt erop dat elke dag wel er een nieuwe malware is voor de Androidia gebruikers met veel innovatie, maar eentje die ervoor zorgt dat je toestel nog werkt terwijl je zelf het toestel uitzet is wederom erg creatief.AVG heeft ontdekt dat er een nieuwe malware  Android-telefoons aan het infecteren is op grote schaal. Deze nieuwe malware kaapt uw telefoon als u deze uitschakelt!

Wanneer je bent besmet en je telefoon uitschakelt dan neemt de malware de controle over van het afsluiten.  De malware zal de gebruikelijke uitschakeling scherm tonen  van de telefoon, waardoor het lijkt dt het toestel zich uitschakelt. Het scherm lijkt zich uit te schakelen maar het toestel wordt niet daadwerkelijk uitgeschakelt. .

Terwijl het toestel lijkt uitgeschakeld is dit puur software matig, de malware heeft nu de controle over je telefoon, en kan een aantal dingen doen. Het kan de camera aan te zetten en foto's en video nemen, telefoneren, een aantal dingen die voor elke gebruiker niet wenselijk is maar je toestel doorspitten naar informatie.

Dus de volgende keer dat we denken dat we alles wel hebben gezien aan malware op android, schijnen er geniale criminele meesters te zijn die elke keer wat nieuws verzinnen om informatie binnen te harken.

Voor meer informatie over hoe de malware werkt, ga dan naar AVG


 

Reacties