Blackberry en de media

Het zijn rare weken geweest en het zwart maken van BlackBerry werd gevoed door JP Morgan met een voorspelling van 8000 verkochte toestellen, waar weer anderen aankwamen met 6.000 toestellen. De Guardian nam het nieuws ook over met 8.500 toestellen en het is duidelijk dat JP Morgan geen belangen heeft in BlackBerry.

Het is wat BlackBerry blijft achtervolgen, ondanks best design and quality for the BlackBerry Z30 , BlackBerry Passport en het OS welke veel beter loopt  en veel jonger is dan het oude Android  en ios. Het is duidelijk dat veel media gelijk willen krijgen waar ze mee begonnen zijn en dat is om gelijk te krijgen dat BlackBerry dood is.

BlackBerry laat gelukkig zien dat het goed gaat en veel meer Media is positiever of blijven Neutral zoals Tweakers.net welke blijkbaar niet meer meegaat om alles maar te copieren. De media zoals NU.nl heeft altijd al iets tegen BlackBerry en is duidelijk pro-Apple en dat geeft niks, maar dat maakt het meer een column  dan een nieuws feit.

Het goede nieuws is dat BlackBerry dus winst maakt en met bijna 2,6 miljard omzet afgelopen financieel jaar doet het bedrijf het zekers niet slecht als je kijkt dat in de tijd dat ze veel toestellen gingen verkopen of enorm moesten afschrijven. We zien dit ook terug bij Samsung, LG en Sony welke enorme verliezen moesten boeken de afgelopen jaar op hun mobiel divisie.

Een ander bedrijf zoals Apple verdient goud geld, maar is compleet afhankelijk geworden van zijn mobiele sector en Microsoft legt nog steeds geld toe om zijn toestellen aan de man te brengen. Het is juist BlackBerry met een klein marktaandeel die niet meer afhankelijk is van zijn toestellen en juist de hele markt bedient met software en services voor elke mobiel platform.

Dit laatste  groeit enorm snel en vooral internet of things is voor BlackBerry enorm booming.
We zien ook dat BlackBerry trouw is aan LG, IBM, Intel en veel andere grote namen en  nieuwe samenwerking  met Samsung en Google die zekers ook wat gaat opleveren.  CEO Chen once said : Why do I care about competitors if I can find a way to profit from their success?

Het zijn vooral de non-believers en in mijn omgeving veel iPhone gebruikers die BlackBerry als gevaar zien, mischien omdat tijdens feestjes of het uigaan mijn toestel eruit springt in performance en bouwkwaliteit en wel bijzonder is dan zes  iphone's naast elkaar.

   

Het zal ook wel zo blijven en volgers blijf je houden net als in de Media. Het is dan de media die niet zaken publiceert zoals beste mobiel platform 2014 of  best design of build quality, maar wel alles over een nieuw stekkertje voor een Apple of een Lanyard voor je pols om je iPhone niet te laten vallen.

We zullen het moeten accepteren  en iedereen weet nu  dat BlackBerry niet dood is. Wie  weet  mischien wat positieve berichten over de winst , vooruitgang en het vooruitlopen op internet of things of de award voor Best Enterprise Mobile Device Management voor BlackBerry.

Het wordt een leuk jaar en BlackBerry is op de goede weg en de media draait bij en wie weet heeft JP Morgan ook belangen in BlackBerry en kunnen we ook weer eens serieus nieuws zien.


BBRY’s Chen once said : Why do I care about competitors if I can find a way to profit from their success?Reacties