BBM beta met extended contacten

Een nieuwe Beta versie van BBM in de BetaZone!  Dat is op zich niet nieuw, maar een van de mogelijkheden was, wel een beetje "vreemd" op het eerste gezicht. Uitgebreide Contacten?

Wat is deze nieuwe dienst in BBM.

Chatten met mensen buiten uw BBM contacten! Chatten met nieuwe vrienden is nog gemakkelijker. Met deze nieuwe versie van BBM kunt u berichten verzenden en ontvangen met de e-mail contacten in uw adresboek die nog geen BBM contacten zijn. Je bent altijd in controle - Met deze "uitgebreide" contacten zullen anderen niet in staat zijn om je profielfoto of status  te zien, totdat je ze toevoegt als een BBM-contactpersoon. 

Waarom zou je uberhaupt contact zoeken met iemand buiten BBM en hoe werkt het dan.

Bij UTB blog hebben ze dat getest en van twee toestellen de pin verwijderd en vervolgens per email met elkaar contact gezocht. Het werkt zo goed dat de D van Delivered en R van Read gewoon werken en zelfs stickers werken zoals het hoort. Het is zoals je boven in het scherm ook ziet dat je dus de persoon ook kan blokkeren of kan toevoegen. Als je blokkeerd dan ontvang je niks meer van de persoon en je kan achteraf altijd nog blokkeren.

Als je akkoord gaat dan kun je dus ook gebruik maken van voice en video. Maar wat is nu het punt dat je niet alleen maar met je pin nog gebruikt maar ook je email adres. Ik denk persoonlijk dat het BBM toegankelijker moet maken maar ook om nieuwe mensen toe te voegen of te bewegen om BBM te nemen. 


De reden dat je eerst een goedkeuring moet geven is het stukje veiligheid, privacy waarborging wat je met whatsapp niet hebt. Bij whatsapp is het alles of niets en wordt je telefoonnummer gedeeld. Wat hier wordt gedeeld is bestaande emailadressen uit je contacten die ook BBM gebruiken.


In deze nieuwe "Uitgebreide Contacten" scenario, hebben we te maken met een e-mailadres. We kunnen dus worden blootgesteld , al dan niet aanpassen. BBM-gebruikers kunnen dus gebruikers  "Blocken" en BBM gebruikers kunnen een uitgebreid contact zelf omzetten tot een volwaardig BBM contact .
Dus we zien twee lagen van contacten. Die volwaardige BBM contacten die je  aanwezigheid bericht kan zien, waar je naar zit te luisteren(indien ingeschakeld), Je kan BBM Voice en BBM Video, en degenen die je kan blijven als de contacten met betere opties zoals emoji en sticker steun, maar omwille van het argument van worden op lange termijn behoud je de controle over je eigen privacy en veiligheid
Whatsapp is alles of niet, het blootstellen van je telefoonnummer aan iedereen.

BBM is flexibel, veilig, klantgericht en geeft geen telefoonnummer vrij en je kan bellen.

BBM is dus ideaal voor familie ,vrienden en iedereen die je wil toelaten.


Bron UTBblog

Reacties