BlackBerry OS en Linux based platformen met Android support

Het gaat dit jaar druk worden op het gebied van mobiele platformen en vooral als het gaat om Linux gestuurde besturingsystemen. We zullen de komende maanden meer gaan zien van CM12,
OxygenOS, Firefox OS , Ubuntu, Sailfish OS en Tizen en allemaal kunnen ze veelal Android apps draaien.

Google is zich al aan het bewapen en heeft Google Play Services om ervoor te zorgen dat bepaalde apps niet kunnen draaien of niet gebruik kunnen maken van bepaalde diensten. We zien dit ook terug bij BlackBerry Android runtime waar een app als Google Maps er om vraagt, maar blijkbaar doet de app het wel gewoon.

Android en ios zijn samen al erg oud en als je kijkt naar alle problemen met elke update doet het me veel denken aan Symbian.  Android 5 is nog niet eens volledig  uitgerold en wordt door grote partijen steeds tegengehouden en als je kijkt naar de Nvidia Gametablet of met stock Android 5 is het geen plezier om hiermee te werken. Ook ios 8 heeft allerlei problemen wat voor veel frustratie zorgt bij zijn gebruikers.

BlackBerry zou nu kans moeten zien om zijn OS te promoten. Veel anderen denken blijkbaar ook dat er ruimte is voor een nieuwe platform. BlackBerry is niet alleen sneller en nieuw,  maar heeft ook  real-multitasking en is veiliger. Het is iets wat de twee grootste platformen niet bieden als je kijkt naar lag, vastlopers met Android 5 en allerlei problemen zoals met ios en het bekende wifigate.

Het gaat dit jaar dus druk worden en Google zou het wel eens moeilijk kunnen krijgen en BlackBerry zou hiervan kunnen profiteren. Het is mischien zelfs wel tijd om de software onder de naam QXN OS als licentie aan de man te brengen met Android Runtime. Het is mischien Samsung die graag van Google af wil met zijn eigen Tizen die maar niet van de grond wil komen, welke QNX OS op de markt kan brengen.Het is niet wat wenselijk is voor BlackBerry maar een CM12 die licenties gaat uitgeven aan grote fabrikanten in China zou wel eens heel snel BlackBerry OS voorbij kunnen streven en dan hebben we het nog niet over de andere nieuwe platformen. Het is en zal spannend worden en nu het zo goed gaat met BlackBerry. Ze zitten op koers zitten en bedienen alle platformen. Het is mischien ook tijd om ook het eigen platform aan te bieden met Android apps ondersteuning.

Het is niet nieuw,  want zelf voormalig CEO Thorsten heeft ooit eens aangegeven dat het BlackBerry platform  voor andere beschikbaar gemaakt kan worden zoals voor Samsung en Sony. Dit geeft al aan dat er mischien toen al contacten waren. We zullen het zien maar als BlackBerry mee wil als nieuw platform dan is het wel dit jaar om te laten zien dat ze er zijn.

Reacties