Het is Samsung gelukt om iets te copieren van Apple, waar wellicht geen rechtzaak over zal worden uitgevochten. Het is #Bendgate een probleem van veel iphone 6 toestellen welke blijkbaar na een aantal maanden al sporen laten zien van een gebogen toestel. Het is geen copie van de rondingen of de plaatsing van de toetsen, maar het buigen van het toestel,

De Iphone 6 buigt dus makkelijk, maar meestal blijft het scherm nog intact en dit is bij de Samsung S6 dus niet helemaal het geval. Het scherm knapt namelijk erg makkelijk en een ander nadeel is dat het toestel van Samsung makkelijker buigt dan zijn concurrent.Het is wel zo dat beide toestellen al beginnen te buigen bij 50 kilo aan druk. Het breekpunt voor het toestel dat het niet meer functioneert of het breekpunt zit bij de iphone 6 rond de 80 kilo en bij de Samsung iets onder de 70 kilo. Dit is het punt waar het scherm breekt.

Het is iets wat gelukkig niet door BlackBerry zal worden overgenomen, hoewel de slider die even voor 5 seconden was te zien was wel erg dun was. We zullen zien of dit Samsung zijn Bendgate gaat worden in de media en tot zover hebben ze gewonnen als het gaat om onder druk te breken.

De BlackBerry Passport is dankzij de metalen frame niet te buigen. Wel wel kun je het scherm knikken met genoeg gewicht , maar buigen gaat niet en dat lukte zelfs niet live op tv bij Bloomberg. De reactie op bendgate was "Don't sit so much, stand up when you have an iphone" en "iPhone, Yesterday's technology at tomorrow's prices" Zie ook extreem test van de Blackberry Passport hieronder en  een drop testje.

Reacties