BlackBerry CEO interview met Fox Business en wat Ford

Fox Business had deze week een interview met BlackBerry CEO John Chen en het is leuk om te horen dat het goed gaat met BlackBerry en dat de laatste aankoop van Watchdox een afsluiting als  is om  volledige in de cloud service te leveren qua opslag en het delen van data.

Het is ook een doorn in het oog ongetwijfeld voor vele BlackBerry haters dat deze kleine speler, maar zeer grote speler als het gaat om mdm en beveiliging de nummer één is van de wereld zich steeds verder versterkt. In het interview worden de volgende dingen besproken.

- De overname van Watchdox
- De focus van BlackBerry op het gebied van beveiligen van data, spraak encryptie , veilige
   messaging en mdm waarin BlackBerry zich onderscheidt tov de concurrentie
- Cyberveiligheid en het proaktief reageren van bedrijven als het gaat om veiligheid.
- BlackBerry inkomsten en het blijven genereren van winst in de toekomst met toch meer
   focus op de software kant, hoewel Chen liever een 50/50 verhouding wil met hardware.Het blijkt dat John Chen tevreden is en terugkomend op de concurrentie heeft hij gelijk dat elke iphone weer lijkt op de voorgaande en de Samsung ook weer en dat het steeds met foefjes verkocht moet worden. Het is duidelijk dat dit ooit eens ophoudt en daarin kan BlackBerry zich onderscheiden door goede en orginele hardware te leveren. Het is niet alleen de hardware, maar ook de software zoals BBM welke uniek is omdat ze niets opslaan of door verkopen aan derden zoals Whatsapp of Facebook. Het is de security die ze kunnen bieden voor opslag, gespreken en berichten.

BlackBerry is zich aan het nestelen zoals ik het zie en gaat gewoon vrolijk door en steeds meer bedrijven zijn pro-aktief bezig en meer concurrenten zien samenwerken met BlackBerry ook zekers wel zitten en dat geeft ze bestaansrecht voor nu en in de toekomst. BlackBerry heeft een fort en dat laten ze ook weten.

Gesproken over een fort, wat dacht je van de autofabrikant Ford ,waar de CEO enorm blij is met de keuze en flexibiliteit van QNX voor zowel iphone, Android en BlackBerry zonder mee te doen aan het gevecht op de mobiele markt . Het is mooi dat zo'n groot bedrijf zich niet laat meeslepen door Apple of ander merken maar gewoon zich zelf blijft en vertrouwd op BlackBerry QNX. Het interview met Ford kun je hier lezen : http://recode.net/2015/04/30/ford-ceo-we-wont-take-a-back-seat-to-google-and-apple/


We dwalen af en zou zeggen bekijk het interview over BlackBerry met CEO John Chen

Reacties