Aangepaste Roamingtarieven tot 2017 in de EU

De Europese Unie heeft een definitief voorstel voor de afschaffing van de roamingtarieven goedgekeurd voor 2017 en nieuwe regels met betrekking tot netneutraliteit. De extra kosten voor het gebruik van mobiele telefoons in het buitenland  worden afgeschaft in juni 2017.


Om een overgang te maken, moeten de kosten hiervoor worden verlaagd, zodat in de toekomst alleen maar 5 cent per MB zou worden berekend, alsmede voor gesprekken en SMS voor  slechts 2 cent.

Bovendien heeft de EU besloten  het Amerikaanse model en de strengere regels over netneutraliteit niet over  te nemen. In plaats daarvan zal de EU gespecialiseerde diensten zoals streaming diensten, op voorwaarde dat ze niet interfereren met andere klanten op hetzelfde netwerk. Dit betekent dat telecommunicatiebedrijven moeten al die via hun netwerken als een gelijke data te behandelen, maar het is hier uitzonderingen waar de actie kan worden ondernomen geven.

Dit kan inhouden het afknijpen van data of blokkeren kan worden toegestaan ​​als een uitzondering  op de regels, net als in het geval van een hacker aanval op de roamende servers.

De definitieve tekst van de wet zal aan het Europees Parlement en de lidstaten worden ingediend en zal ongetwijfeld gewoon van kracht gaan en dat is goed nieuws voor gebruikers. Dit zou kunnen inhouden dat je gewoon BBM gaat gebruiken om te bellen.

Reacties