Android of Android Runtime met Google Services

Een wirwar van artikelen en speculaties over de nieuwe Android toestel heeft iedereen bezig gehouden de afgelopen week.


Het is  Reuter dat met een artikel kwam dat BlackBerry met een nieuw toestel zou komen wat volledig op Android OS zou draaien. Het toestel wist men ook al te melden namelijk de Slider. In het artikel wordt gesproken over een enkele informant en later over zelfs twee mensen die blijkbaar zo vaag zijn, dat het artikel een grote speculatie is over wat BlackBerry gaat uitbrengen en waarom.

Het artikel wordt  door andere media overgenomen en we krijgen al snel foto's te zien van een toestel dat veel lijkt op de Passport met Android 5.0. Het blijft hier niet bij want de media weet nu te melden dat foxconn het toestel gaat produceren. 

De media neemt het verhaal foxconn over en wederom weet men welke toestel het gaat worden. Het is de Z3 met de naam "Prague". Het is dus in 10 dagen tijd een wirwar aan speculatie's. De datum  van lancering volgt snel en die is in Augustus. Het wordt zelfs nog leuker als de media zelfs nog een tweede Android toestel vermeld voor dit jaar.

Het hele artikel is naar mijn mening begonnen met een plaatje van de slider. Er waren mensen die zeiden dat het toestel Android zou gaan draaien. Het viel ook nog eens samen met een vernieuwde partnership van QNX met Google en zoals het kwartje valt wist Reuter opeens te vertellen dat er wellicht een toestel zou komen met Android. Het was speculatie maar uit een betrouwbare bron van meneer X.

De aandelen gaan richting 9 dollar en het voelt niet goed aan net zo voor de kwartaalcijfers van het bedrijf.  Het artikel van Reuter brengt onrust over de verkoop en waar BlackBerry staat en dat allemaal om een enkele artikel.

Maar wat als het nu alleen om Android Runtime ging en niet over Android OS. 

Stel je eens voor dat BlackBerry bezig was met Google voor een partnership om Android runtime met Google services te bouwen op de basis van android 5.0. Het kan zijn dat dit het hele verhaal is en  wellicht moet BlackBerry tijdens het booten van het toestel de naam Google en Android vermelden.

Het kan zijn dat Reuter Android Runtime met Android heeft gezien als een volledige OS en in zijn onwetendheid dit exclusief verhaal naar buiten heeft gebrachtzonder kennis van zaken.

BlackBerry heeft aangegeven zich te richt op BBOS 10.3.3 en Google geeft aan dat BlackBerry BES 12 geweldig werkt met alle platfomen. Het is duidelijk dat beide partijen niks melden maar ook niet ingaan op de speculatie en dat maakt de komende dagen spannend. 

Op 22 ,23 juni zal de media volstaan met de kwartaalcijfers en de toekomst van BlackBerry en dat weten we of het gaat om Android of Android Runtime met Google service in de toekomst.Reacties