BlackBerry Boost op software met 150%

De CEO van BlackBerry is tevreden en de verwachting ziet er positef uit en de verwachte verkoop van hardware lag hoger dan verwacht.  BlackBerry heeft de winst op Mobiel verdeeld in een stukje cash en 200 Miljoen weggezet voor software en voornamelijk Internet of things.


De cijfers van BlackBerry zijn als volgt van het afgelopen kwartaal :

$ 658.000.000 in de verkoop tijdens het laatste kwartaal  en een positieve vrije kasstroom van 123 Miljoen. Hardware verkoop 1,1 miljoen stuksen meer dan de 700.000 stuks die voorspeld waren.
In geld heeft BlackBerry  $ 3,32 Miljard aan contanten en andere liquide activa ($ 50 Miljoen)
Het verlies per aandeel was 5 cent en was ingeschat op 3 cent. Dit probleem is onstaan doordat de afgelopen weken negatief niews was en het aandeel met 3% was gedaald.
EBITDA  $  157 Miljoen (winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) en gestegen met 5%.


De omzet was als volgt verdeeld:
40% hardware
38% voor de dienstensector (wordt steeds belangrijker)
21% software
1% van andere

De problemen zoals kasmiddelen en het opbranden van geld is al sinds 9 maanden geen enkel probleem meer en vult de kas goed voor nieuwe producten en is nog steeds een mooie oorlogspot.

BES12 verkoopt goed, 60% van de 2600 klanten via de EZ-Pass-programma binnengehaald en 40% van de bedrijven zijn met behulp van andere programma's. overgegaan. Op dit moment zijn 45% van BES12 licenties  cross-platform. Het lijkt er steeds meer op dat de strategie werkt om BES in te zetten voor Android, Apple ,Windows en BlackBerry toestellen, waarbij de laatste het best te beveiligen valt.

De divisie hardware is nog niet helemaal uit de problemen en de verkoop is met 1.1 Miljoen nog wel een zorgenkindje en is nog steeds dalend. De winst per toestel is wel omhoog gegaan met 14% en BlackBerry verdient 240 dollar per toestel. Uitgaven waren er ook met onder ander voor Watchdog een cloud service voor opslag en waarvoor $ 150 miljoen is voor betaald.

Op de lange termijn heeft BlackBerry voor Hardware naast foxconn een contract afgesloten met Wistron Corporation en Compal Electronics . De divisie voor software is met 150% een enorm onderdeel die een boost heeft gekregen en zal in de toekomst nog beter worden dankzij licenties op producten als Apple Car Google Car en BlackBerry QXN universeel systeem die veel autofabrikanten al gebruiken, waaronder de nieuwe afnemer Ford voor het jaar 2016.

Op het gebied van mdm, Healthcare en techniek heeft BlackBerry ook al de nodige contracten afgesloten en werken ze als partner samen met Samsung, LG ,Google en Apple voor een veiligere toekomst.

Reacties