Muziekliefhebbers kiezen beter voor de Passport dan de iPhone 6

Muziek is hetgeen wat Apple zo groot heeft gemaakt met zijn ipods uit het verleden en niet te vergeten het grote itunes. Hoe geweldig moet dat wel niet zijn op de nieuwste iphone 6 . Hoe ervaren BlackBerry gebruikers muziek anno 2015.  Welke toestel is het beste voor je muziek ? we komen er snel genoeg achter.

Formats

Er zijn veel muziek formaten die momenteel in gebruik zijn, maar degenen die de meeste mensen gebruiken zijn MP3, AAC en FLAC.

De iPhone6  heeft ingebouwde ondersteuning voor MP3, AAC en ALAC (Apple Lossless Audio Codec), maar niet FLAC. Om FLAC-bestanden af ​​te spelen op een iPhone, moet u software van derden downloaden. Op dit moment verkopen ze geen ALAC bestanden in iTunes en is het sinds een jaar ook niet meer mogelijk om CD's via iTunes te rippen in ALAC formaat.
FLAC bestanden (hi-quality)  zijn veruit meer populair dan ALAC. Dit is wel een probleem met
alleen maar MP3 en ACC onderteuning.

GSM-Arena concludeerde "Apple may not be the leader in terms of audio quality anymore, but it's not far from the top either" in termen van M3 en AAC bestanden.

De Passport heeft ingebouwde ondersteuning voor alle 4 van die formaten: MP3, AAC, ALAC, FLAC. Je kan dus op de Passport een 256KHz AAC muziek die je via itunes heb gekocht gewoon afspelen en zelf Apple bestanden in ALAC formaat. BlackBerry 10 werkt perfect met itunes. Alles kan via de BlackBerry Music Player worden afgespeeld en is gewoon onderdeel van het platform.

Apple formats : ALAC, AAC, MP3, AIFF, WAV

BlackBery Formats : ALAC, AAC, AMR, AWB, FLAC, M4A, MKA, MP3, OGG, WAV, WMA


Draadloos streamen en delen

De iPhone kan alleen muziekdraadloos  streamen of  delen via Bluetooth of Apple's eigen AirPlay. Er zijn meerdere draadloze luidsprekers die AirPlay ondersteunen, maar verder weinig andere apparaten ondersteunen standaard AirPlay. Dat betekent dat je iets moet kopen van Apple zoals een Apple TV.

De Paspoort is in staat om muziek draadloos te verzenden via Bluetooth, WiFi (met Miracast) en WiFi-Direct en DLNA. Dit zijn standaarden die we overal tegenkomen in allerlei apparaten van draadloze speakers, smart TV's. en stereo sets.  Alles watje nodig hebt is een ontvangende apparaat die één van deze technologieën ondersteunt.  BlackBerry is dus universeel.

       Alle BlackBerry Smartphones ondersteunen streaming zoals hier de nieuwe BlackBerry Leap  

Een voorbeeld is een Samsung of LG TV met miracast welke meteen wordt herkend door BlackBerry en je kan meteen video of muziek afspelen. Je kan zelfs je scherm of een game spelen op je TV en voor presentatie's is het ook enorm geschikt.  Ik heb zelf een Philips Stereo set met NFC en een TV en het werkt perfect met streamen van mijn muziek en het verzenden van foto's en video's naar mijn TV.  Ik gebruik daarnaast ook een JBL headset.

De Passport ondersteunt ook de APTX codec, die gebruikers toestaat om muziek draadloos te verzenden via Bluetooth in de buurt van cd-kwaliteit, dat is een grote verbetering ten opzichte van de codec meestal gebruikt met Bluetooth muziek streaming.

De iPhone heeft deze ondersteuning niet en dat is ook niet verrassend. Het is niet universeel en als je alleen al naar Smart TV's kijkt zie je dat ze allemaal wifi direct of wifi (miracast) ondersteunen inplaats van Airplay. Passport  en BlackBerry gebruikers kunnen dus gewoon gebruik maken van deze nieuwe technieken, terwijl de iphone gebruiker weer wordt gedwongen om een Apple TV te kopen voor een smart-TV die al uitgerust is met draadloos ontvangst.


Speakers

De Passport heeft veruit de beste sprekers op elke telefoon. Het is niet eens een race. Het is het verschil tussen het luisteren naar een stereo-installatie en het luisteren naar een kleine draagbare AM radio. De Passport wint dit simpel.


Opslagruimte

De Passport wint dit met gemak van de iphone 6 of eigelijks van elke iphone.

De maximale opslagcapaciteit voor een iPhone (€ 900,00)  is 128 GB en het maximum voor een paspoort is 160GB (32GB intern + 128GB microSD-kaart). Plus, de microSD-kaart is hot-swappable, wat betekent dat u de simkaart kan wisselen ,zelfs als het toestel gewoon aanstaat.

De huidige trend vraag ook om meer geheugen nu meer mensen hi-res muziek willen gebruiken en dus hun MP3 vervangen voor FLAC wat veel beter van kwaliteit is door een warmer geluid. Het is ook mooier om te streamen en dit soort bestanden zijn al snel  gemiddeld 10x groter om op te slaan.  Een nummer op iTunes (256KHz AAC) neemt ongeveer 6 MB, een lied in cd-kwaliteit (44,1 kHz / 16 bit ALAC of FLAC) neemt ongeveer 30 MB en een lied in de studio-master-kwaliteit (192KHz / 24bit FLAC) neemt ongeveer 130MB.


Muziek op je smartphone plaatsen

Het synchroniseren van muziek op de iPhone gaat via itunes en verder niet.

De BlackBerry Passport gebruikt hiervoor Link of je zou zelf Blend kunnen gebruiken om draadloos of gedraad muziek op je Passport te plaatsen. Je kan ook muziek installeren via je SD-kaart op je computer, of je sluit een externe harddisk of geheugen stick aan op je Passport en je sleept je muziek naar de passport of je luistert het af via je externe Harddisk of Geheugen stick

De Apple iPhone staat het niet toe dat gebruikers een vrijheid hebben voor massaopslag ,laat staan dat men muziek zomaar op de iphone kunnen zetten door even een bestand te slepen naar het geheugen.


Music Streaming

BlackBerry 10  is real multitasking en geen switch tasking en dankzij android runtime kan BlackBerry ook Android apps draaien zodat het makkelijk kan concurrenen met Apps die we ook in de apple store vinden zoals Spotify, Deezer . En zoals de multitasking-mogelijkheden van de Passport's veel groter is dan Android en iOS uberhaupt, kunt u dat streaming app  in de achtergrond  wegstoppen en verder gebruik maken van de BlackBerry zoals foto's nemen, een game spelen en het geluid uitzetten en tegelijk luisteren naar muziek, browsen, Facebook gebruiken of BBM gebruiken,  emails beantwoorden of gewoon luisteren.


Sorry Apple maar BlackBerry is de koning op het gebied van  muziek formats qua ondersteuning en high quality geluidskwaliteit . Het is universeel en werkt met allerlei nieuwe technieken als het gaat om draadloos gebruik en is het toestel met de meeste opslag voor nog geen € 80,00 heeft u 128 MB en bij Apple betaald u daarvoor gewoon € 300,00.

Het is duidelijk dat de ipod en de iphone in de muziek schijnwerpers staan voor veel gebruikers, maar als mensen je gaan melden dat de iphone de enige keuze is voor muziekliefhebbers dan mag je ze gewoon uitlachen. De Passport heeft die race duidelijk gewonnen.


P.S. 
We gaan maar niet beginnen over video, maar een MKV film of serie streamen met een hdmi kabel op een TV als je op een hotelkamer zit of in een Bungalow via een BlackBerry Passport is natuurlijk geweldig ,wat overigens ook kan via een Netflix app.

Apple Video Formats : M4V, MP4, MOV, MJPEG

BlackBerry Video Formats : 3GP, 3GP2, ASF, AVI, Divx (Plus), F4V, M4V, MKV, MOV, MP4, MPEG4, WMV

Nogmaals als een iphone gebruiker begint over de geweldige audio en video support en kwaliteit van de iphone dan mag je lachen maar weer voorzichtig want deze extremisten zijn gehersenspoeld door Apple.

O en als men aangeeft dat video klein is op de BlackBerry Passport ,vraag dan eens of video kijken op de iphone 4S beter is, want dat is qua groote het zelfde als op de PassPort :).

vrij vertaald van UTBblog

Reacties