BlackBerry beveiligings top van 23 juli 2015

BlackBerry had gistermiddag Nederlandse tijd een bijeenkomst over veiligheid en natuurlijk de overname van watchdog en Athoc.  De overname van Watchdog is de veiligheid van cloud opslag en de manier van data beveiliging die BlackBerry gaat gebruiken.

Het bedrijf Athoc is de nummer één in Amerika die alle overheden zoals leger en federale overheden, maar ook red cross en gezondheidszorg met elkaar laten communiceren en dit ook gaat doen voor Canada. Blackberry gaat een grote rol spelen met de veiligheid qua data gebruik en communciatie met BBM , BBM meeting en watchdog. 

De gezondeidszorg is een voorbeeld dat alle informatie naar buiten heeft geblokkeerd en dus voor een dokter die uit eten is met familie en gebeld wordt over een patient er informatie niet voorhanden is of gewoon onveilig wordt verzonden naar een prive toestel. 

We zien dit in Nederland ook dat een dokter maar via whatsapp gegevens verzend zoals text ,documenten en foto's welke meteen eigendom zijn van Whatsapp. De privacy van de patient is hiermee helemaal weg.

Dit laatste wordt in de toekomst met virtual sim opgelost doordat de dokter een BlackBerry kan gebruiken met meerdere nummers op een enkele simkaart en daarnaast veilig via BBM ,BBM meeting (overleg ziekenhuis over de patient) of watchdog de juiste informatie kan ophalen. 

Een gesprek zal dan ook gaan via BBM omdat een gesprek via BBM al beveiligd ook als de andere gebruiker geen BBM protected heeft en dat is wat BlackBerry nu al standaard aanbied via de BlackBerry Server om op alle fronten deze veiligheid te bieden.
BlackBerry kan deze veiligheid bieden als beste, maar zoals David Kleidermacher in de rol van hoofd veiligheid al aangaf is dat bedrijven de strijd aan het verliezen zijn en dat er steeds meer persoonlijke aandacht is voor hackers om een bedrijf binnen te komen. De tablet ,pc, mac of iphone zijn een risico zodra ze op een netwerk aanwezig zijn. Een demonstratie liet zien hoe simpel een netwerk te hacken is ,alsmede ziekenhuis apperatuur. 

Het is daarom blackberry pro-actief betrokken is bij het ontwikkelen van ziekenhuis apparaten om die veiligheid vooraf in orde te maken op basis van hardware, dan alleen op basis van software. Hier komt BlackBerry zijn kennis weer van pas zoals ze ook hun eigen hardware beveiligen. 

BES 12.2 geeft nog meer veiligheid voor Blackberry gebruikers ,maar ook voor iphone en Android gebruikers doordat de data op het apparaat beveiligd is in een container en vanaf afstand kan worden vernietigd. Het gebruik van BlackBerry hardware blijft nog steeds de meest veilige, omdat het ook op hardware basis is beveiligd. 

Het nieuws was er ook dat BlackBerry opnieuw een goedkeuring heeft gekregen voor BlackBerry OS 10.3.2 en BlackBerry 10 toestellen voor de amerikaanse ministerie van defensie. BlackBerry wordt genoemd als een betrouwbare partner die niet allen zorgt voor veiligheid maar ook voor productiviteit.
Het was allemaal positief en Athoc is een sterke overname van BlackBerry en zorgt ervoor dat het bedrijf een nog  sterkere positie heeft in de Amerikaanse markt als het gaat om overheden en veiligheid. 

Reacties