BlackBerry en Samsung werken aan de meest beveiligde Android toestel

BlackBerry en Samsung zijn bezig om een beveiligde Android Smartphone voor zakelijke gebruikers te ontwerpen. De twee bedrijven hebben aangekondigd dat de samenwerking BlackBerry Enterprise Server (BES12) een hoge beveiligs zal bieden met daarboven op Samsung KNOX voor zijn eigen galaxy toestellen.


De deal geeft de Samsung apparaten een boost in de zakelijke markt voor zover het Android toestellen kan beveiligen. De beveiliging van BlackBerry zal nog steeds de beste zijn, maar voor Android een stap naar meer veiligheid van data en gebruik.

Samsung Knox stond al onder druk en zelfs BlackBerry CEO John Chen vond het wel vermakkelijk dat Samsung een samenwerking wilde om knox veiliger te maken en dat ook aanbied onder BES 12 en verwierp het knox platfrom daarvoor nog.

BlackBerry is ook bezig met Google om veiligere apps te ontwikkelen voor de zakelijke markt en hoe dit via BlackBerry BES 12 beter te beschermen.

De samenwerking tussen Samsung en BlackBerry ziet BES12 gebruikt voor het beheren Knox in de zakelijke omgeving en voeg een significante verbetering beveiliging Samsung smartphones.


BlackBerry is daarnaast bezig om een vergelijkbare ervaring aan te bieden zoals BlackBerry Blend om via een computer, mac of tablet te werken zodat Samsung gebruikers ook op afstand het toestel kunnen uitlezen op emails, sms en opslag.

Reacties