Britse regering bezig met uitrol BlackBerry 10 devices

Een probleem voor veel bedrijven is  slachtoffer te worden van smartphone misbruik en het stijgt elke jaar weer.  In 2014 is dit met 7% toegenomen en dat is waarom overheden kiezen voor BlackBerry 10. Dit doen ze om geen slachtoffer te worden ondanks dat overheidspersoneel wel eens een toestel kwijtraakt is een BlackBerry toestel niet te overschrijven of te kraken.

De GCHQ een onderdeel van de veiligheidsdiensten in het Verenigd koningkrijk, zoals de NSA dit is voor de Amerikanen hadden al end user security richtlijnen uitgezet voor BlackBerry 10 gebruikers deze week ,terwijl het niet bekend was of de overheden als BlackBerry toestellen gebruiken.

Nu blijkt dat GCHQ een grote uitrol  op handen heeft van 20.000 BlackBerry Classic en Leap toestellen welke gebruikt gaan worden in de handen van regering medewerkers. Dit maakt Het Verenigd Koninkrijk één van de  meest veilige regering  als het gaat om het beschermen van data via mobiele communicatie, zoals men dat ook heeft in Duitsland en de VS.


Dit moet de Britse burger waarderen dat de regering zowel privacy en veiligheid serieus nemen in deze tijden. Het is afwachten of Australie ook nog gaat volgen, waar al een tijdje een discussie is over de steeds falende iphones die aldoor maar worden gehacked en waar de prime minister van Australie zijn BlackBerry niet wil inruilen voor een iphone.

De minister zit in goed gezelschap met Obama, Merkel, Cameron en veel andere leiders van de wereld.

bron _UTB


Reacties