Dmail om je e-mail terug te trekken

Met behulp van een eenvoudige uitbreiding in de chrome browser kunnen we verzonden email terugtrekken. Dit is al reeds mogelijk met gmail, maar Dmail kan meer dan alleen een
bedenktijd geven van enkele seconden.

In de Dmail kun je instellen hoe lang de ontvanger een e-mail kan zien en je kan een email terugtrekken. Dmail ondersteunt een langere termijn dan gmail die een "bedenk" optie heeft, waarin je in 10 seconden moet beslissen of je de verzonden  mail alsnog wilt intrekken. Als je te laat bent is de mail voor altijd verzonden.

Dit is niet wat we altijd willen en soms als je je verzonden mail weer leest besef je dat de toon of de inhoud niet goed is.  Een ander probleem is dat je soms niet weet of de ontvanger zijn mailbox wel veilig genoeg is en dan zou het toch mooi zijn als de mail wordt verwijdert na het lezen.


Dmail heeft dus de oplossing. Je kan kiezen voor automatisch intrekken binnnen een uur, dag of week en zelf handmatig intrekken. Dit kan zelfs als je verzend mode niets eens hebt ingesteld en destroy op Never hebt staan.

Dmail is een uitbreiding en alleen de verzender heeft dmail nodig en de ontvanger krijgt een link om de email te lezen. Als de ontvanger ook Dmail installeert dan kun je de e-mail rrechtstreeks in je gmail account ontvangen.


Dmail moet ergens de bestanden opslaan en doet dit ook met een goede versleuteling van 256 bits en ze geven aan dat de sleutel niet mee wordt verzonden aan de ontvanger. De berichten zijn.  De toepassing is nu  nog gratis en is in ontwikkeling en ben ook benieuwd of dmail met een eigen email account komt in de toekomst.

Het is mooi dat elektronische post die voor velen belangrijk is ook encrypted verzonden kan worden en we wachten af wat dmail nog meer in petto heeft voor de toekomst op het gebied van mobiel.


Reacties