facebook en whatsapp wisselen 06 nummers uit

Met de laatste update van Whatsapp gebeurt er meer dan alleen contacten en telefoonnummers uitwisselen. Het wisselt nu ook je telefoonnummers met je facebook account of met mensen die een account hebben  gehad.

Het kan dus gebeuren dat je ooit eens een facebook account hebt gehad, waarbij je een 06 nummer hebt achtergelaten voor een identiteit controle. Dit account heb heb je opgeheven, maar toch heeft iemand je nog als facebook gebruiker staan in zijn lijst van vrienden en prompt wordt je telefoonnummer uitgewisseld met whatsapp.

Voor bestaande gebruikers heb je natuurlijk het 06 nummer al van je vrienden, maar wat als opeens al die vrienden van vrienden, ex medewerkers etc, je 06 nummer krijgen en je zo maar kunnen sms-en of bellen of juist willen toevoegen via whatsapp.De vraag is of dit wenselijk is, mede omdat het je privacy  kan schaden en ik gebruik zelf al twee jaar geen whatsapp of facebook en laat ook zekers geen 06 nummer achter bij een site zoals veel mensen wel doen met google of outlook.

Het is duidelijk dat een bedrijf als facebook en eigenaar van whatsapp  jaren lang al 06 nummer aan het vergaren is en nu duidelijk inzet via whatsapp. Het bedrag van 19 Miljard zorgt ervoor dat profielen nog beter op elkaar worden afgestemd. Data is geld waard en deze statistieken en profielen kunnen ooit tegen je gebruikt worden en niet alleen reclame, maar vooral je persoonlijke privacy.

We praten hier nog niet eens over foto's ,filmpjes, documenten, texten en voice gesprekken via whatsapp, want alles wat door de server gaat is meteen ook eigendom van Whatsapp of eigenlijk indirect ook van facebook.

Ik ben zelf een BBM gebruiker, waarbij je gewoon een email adres doorgeeft en uiteindelijk een pin gebruikt om je aan te melden. Geen email adres of 06 nummer en daardoor ook meer je privacy beschermt ook als het uitgaat met je ex.

Mark Zuckerberg is niet alleen de oprichter van Facebook , hij is een ondernemer. Niet alleen  kochten ze  WhatsApp, ze hebben ook de volgende bedrijven verworven zoals Instagram, Friendster, Beluga, MailRank, Friend.ly en Face.com om er maar een paar te noemen

Facebook betekent business en de aanschaf van WhatsApp was toendertijd om meer informatie te krijgen van gebruikers. Dit om profielen en statistieken compleet te krijgen, waarnaast men rechten verwerft op alle data die je via de server verzend.Ik zou willen zeggen drop whatsapp of facebook die alles mag gebruiken van je en zorg dat je BBM krijgt die niks opslaat of verkoopt en juist geld probeert te verdienen door stickers en extra toevoegingen binnen BBM.

BlackBerry staat voor privacy dus download BBM voor android ,ios of windows en nodig alleen je echt vrienden uit.

bron UTB-Whatsapp,fdReacties

Een reactie posten