Een miljard Android toestellen wachten op een hack

Een miljard Android toestellen die met een simpele text indirect of direct met apss als hangout gehackt kunnen worden.  De update ligt klaar volgens Google, maar voor wie? Het is aan de fabrikant of ze dit gaan uitrollen en zoals we al weten gaat dit mondjesmaat gebeuren. Het kost de fabrikant geld.  De verwachting is dat  20-40% wellicht een update krijgt.

het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Zimperium ontdekten een groot gat in de beveiliging van Android-telefoons en publiceerden dat via de Amerikaanse publieke omroep NPR. Simpelweg via het sturen van een MMS-bericht kunnen hackers binnendringen in Android telefoons. Ze krijgen  toegang tot gegevens, en kunnen de camera en microfoon gebruiken.


Het is het grote probleem van Google en zijn gebruikers. Er zijn zoveel versies op zoveel toestellen dat het platform al jaren kraakt en ernstig lekken vertoond. Het is het platform wat al 99% van alle malware voor zijn rekening neemt.

BlackBerry is al 2 jaar malware vrij ,maar Android is al jaren onveilig en het komt nu echt naar boven drijven. Zo heb je via Google Play nep apps, apps die vervangen zijn met een code en apps die onzichtbare click advertenties creeeren zonder dat je het weet, etc.

Dit laatste is ook het probleem bij Apple ios. Dit zorgt voor beide meer batterij verbruik, cpu belasting en data verbruik wat behoorlijk uit de hand kan lopen. Apple heeft nog een eco-systeem wat niet echt op slot zit, maar wel beperkingen heeft en wat een veiliger gevoel geeft.

Android en Apple zijn veel in het nieuws als het aangaat om je privacy en veiligheid van het platform, waarbij Android niet alleen steed in het nieuws is als het gaat om leaks ,maar ook steeds meer om onveilige Android apps.

BlackBerry geeft gebruikers controle over native apps en laat Android apps scannen, voordat ze worden geinstalleerd. De Android apps op BlackBerry draaien in een container welke door een meervoudige beveiliging is afgescheiden van het  BlackBerry platform.


Als een Android app iets doet wat het systeem niet fijn vindt en als bedreiging ziet, zal BlackBerry de app stopzetten of zelfs het toestel uitschakelen om de app te stoppen en weer op te starten. Apps die openstaan of een email kun je naar het herstarten gewoon weer oppakken omdat ze gewoon nog als active frame klaar staan om gebruikt te worden. Dit heeft geen enkele andere platform.

Zo zijn er veel apps voor BlackBerry ,mede dankzij Android maar er zijn ook veel alternatieve apps die erg goed zijn in BlackBerry world zoals igrann (instagram) en ook nog geschikt is voor multi-users oftewel meerdere account. Jn, maar je kan altijd instagram als Android app installeren.

Het advies is ook om bepaalde apps qua privacy te vermijden zoals whatsapp. Dit geeft de duitse overheid aan, maar ook computer magazine C't en zelfs ISIS welke het gebruik van whatsapp verboden heeft binnen zijn organisatie.

BBM geeft meer privacy en je data is veilig omdat je toestel als server werkt via de BlackBerry Server (tijdelijk cloud opslag) en ze slaan of gebruiken je gegevens niet voor verkoop aan derden. Dit kan ook niet want BlackBerry staat voor veiligheid van data en privacy voor zowel particulier als zakelijk en dat zou ze onbetrouwbaar maken.

Als je een bepaalde veiligheid en privacy zoekt zou ik zeggen BlackBerry 10 welke alle goede en specifieke functies van Windows, Android en ios heeft overgenomen en dat allemaal op een enkel toestel.  Een voorbeeld is de HUB van WIndows die Bij BlackBerry veel uitgebreiders is of de veel slimmere virtual keyboard met multi-taal herkenning.

BlackBerry is ook de enigste fabrikant die niet je toestel wilt uitlezen zoals Google, Android of Windows 10. BlackBerry staat voor privacy en die kunnen ze niet schaden, want dat zou het merk, produkt oftewel de dienst die ze hebben kapot maken.

Android is natuurlijk wel open source en ios heeft een eco-systeem wat niet betekend dat ze de beol dichtgooien. Het is ook nog zo dat Apple niks geeft om privacy en dat ze net als Google alles willen weten wat je met het toestel doet en meer. Hieronder is een mooi excuus dat Microsoft ook gebruikt voor Windows 10 ,waar de consumentenbond zelfs voor waarschuwt, waarom ze niet waarschuwen voor Apple is mij ook een raadsel?


Het is heel makkelijk en iedereen wil het niet zien of horen, maar BlackBerry 10 is al jaren de beste keuze . Je kan voor  Apple data mining company kiezen, maar wat heb ik een hekel aan de beperkingen van ios en itunes en wat werkt BlackBerry 10 met echt multitasking ,privacy, bereikbaarheid, opslag , stereo speakers, betere camera en veiligheid geweldig!

lees ook : Android  hack by sms,text or video
http://money.cnn.com/2015/07/27/technology/android-text-hack/


#BlackBerrybyChoice
Reacties