Apple in een dalende lijn

Apple is dalend in populariteit en BlackBery groeit qua verkoop in de UK en landen zoals zuid-afrika waar de classis verkoop de laatste verdriedubbelt is . Apple heeft natuurlijk wel meer verkoop aan toestellen maar is sinds de introductie van de apple watch met 115 Miljard in beurswaarde gedaald en dat moet toch pijn doen.

De Apple watch is sloom, je moet verplicht je mobiel bij je hebben en een bericht terugsturen kan via het toestel, maar gaat sneller met het toestel wat je bij je moet dragen. Het horloge verkocht eerst nog met 44.000 stuks per week ,maar dit is nu nog geen 5.000 per week.Bloomberg claimt zelf dat door de komst van de Apple watch de verkopen van gewone horloges behoorlijk een klap hebben gekregen en gaan krijgen , maar we moet dit niet al te serieus nemen en het lijkt er meer op dat Apple bezig is weer het nieuws te sturen.

De bron Bloomberg is pro-Apple en  zal altijd met positiief nieuws komen zoals andere pro-media
Een feit is dat de Apple Watch niet goed verkoopt zoals Apple had gedacht en de productie is drastisch naar beneden gebracht. De media is ook steeds minder pro-Apple en gelukking minder anti-BlackBerry.

De Apple watch wordt drastisch in productie teruggebracht en de pre-order waren veel belovend , net zoals met Samsung S6 waren de pre-orders tweemaal zo hoog als de daadwerkelijke verkoop was ook zo de pre-orders veelbelovend. De daling is groot en gaat met een moie hoek van 44% omlaag sinds de lancering. Dit is duidelijk de verkeerde kant op.

Wat ook een probleem is voor CEO Tim Cook van Apple is Apple Pay, waarbij gebruikers massaal afstand nemen van de betaaldienst. Het aantal gebruikers is met de helft afgenomen en werd gedaan door minder dan 3% van de iphone 6 gebruikers. We kunnen dus gerust zeggen dat nog maar 1% van de iphone 6 gebruikers deze betaaldienst gebruikt.

De reden is dat het omslachtig is  om een tegoed erop te plaatsen en Apple pay dwingt  je bijna om op krediet te betalen in de US tegen hogere kosten voor zowel gebruiker als winkel.

Apple maakt dingen dus ingewikkeld volgens veel early adopters en de Apple watch is niet zo handig en werkt niet zonder je toestel en zal bij veel mensen in de lade kast belanden. Cook wordt steeds meer afhankelijk van de iphone nu ook de ipads in verkoop dalen.De beurswaarde daalt en men heeft niks nieuw behalve een nieuws os met een andere schil en een toestel wat weer lijkt op het volgende toestel ,maar dan wat groter.

Wil je wat nieuws wat beter is qua bereik, geluid, muziek en batterij dan zou ik eens kijken naar een BlackBerry Leap of Z30 als touchscreen device en wil je een winning award best of best toestel dan kun je eens kijken naar de BlackBerry Passport.

Reacties