BlackBerry ,Venice en Android week

Het is al maanden onrustig als het gaat om de BlackBerry Venice. We hadden eerst het orgineel in april 2014 in LA voor een paar seconden. Zoals hieronder is te zien met BlackBerry 10.



Een interview met CEO John Chen  op 24 April met NBC, waar even kort de Venice werd besproken. Hier was het waar  de BlackBerry CEO bevestigde dat het toestel BlackBerry 10 zou krijgen, waarbij het gat van Apps zou worden gedicht. Hij wilde niet ingaan op de vraag hoe ze dat zouden doen, maar feit was dat er snel werd gesproken over Google Services en Google Play.

Het was duidelijk dat BlackBerry met iets bezig was en toen kwam een paar maanden geleden Reuters om de hoek die via iemand, die weer iemand kende een toestel had gezien van BlackBerry met Android erop. Het was op dat moment dat er werd aangegeven dat de BlackBerry Passport,  de Leap een Android OS zouden gaan draaien. We hebben al heel wat renderingen gezien en er is nog niks bekend gemaakt


BlackBerry 10 : A better Android than Android 
Het was ook de Venice die Android zou krijgen en nu zijn we drie maanden en de renders  vliegen voor onze ogen met voorspellingen en feiten dat BlackBerry overgaat naar Android. Het is volgens vele nu bewezen door video's van een render (weergave) van het toestel  Een andere site claimt weer bewijzen te hebben hoe de software eruit ziet qua looks en ga zo maar door.



Het is gissen en niets is bevestigd en leaks van BlackBerry OS 10.3.3 zijn er ook nog niet. alsmede een werkende BlackBerry met Android. Het is net een ongecontroleerde bosbrand wat de media verspreid, maar er is een nieuwe discussie onstaan en dat is een dual os toestel ,waar BlackBerry QNX een patent op heeft. Het is zelfs mogelijk om twee platformen tegelijk te draaien.

Het is wellicht de oplossing om op een enkel toestel met twee platformen uit te brengen. De gebruiker te laten kiezen voor BlackBerry 10 (wat we allemaal willen) of voor Android. Het voordeel is dat ze de BlackBerry gebruikers bedienen  ,maar ook een nieuwe doelgroep kunnen aanboren. Het is ook een kans voor Android gebruikers om BlackBerry 10 te testen en terug te vallen op Android.

Het is commercieel gezien een goede oplossing,gewaagd en uniek. BlackBerry is als bedrijf  zoiezo uniek als je kijk naar bijvoorbeeld de BlackBerry Passport en dan niet alleen de vormgeving, maar ook een ander design kan maken voor AT&T en een ontwerper de kans geeft voor een restyling van de orginele Passport. Dit zie je niet bij Apple die elk jaar het zelfde toestel uitbrengt en niet durft uit te wijken behalve met flops zoals Apple Pay en Apple Watch,

Het zou mooi zijn dat BlackBerry elk jaar 3 toestellen kan uitbrengen en vervolgens een goed lopende high end toestel steeds blijft restylen, waardoor een zelfde model nooit helemaal het zelfde is en geeft ontwerpers de kans om een toestel te ontwerpen zoals de BlackBerry Silver Edition.

Het lijkt de goede kant op te gaan als BlackBerry daadwerkelijk een dual boot toestel op de markt brengt waar ze twee doelgroepen tegelijk kunnen bedienen. Het is nu aan BlackBerry om ons zo snel op de hoogte te brengen wat we mogen verwachten van BlackBerry 10.3.3. op de Venice.



Reacties