Snapdragon 820

Het nieuwe product van Qualcomm belooft erg interessant te zijn. Nu we officieel weten wat  de volledige specificaties zijn van de nieuwe high-end chipset, van de  Snapdragon 820 .

Allereerst beginnen we met het feit dat het nieuwe model 40% energiezuiniger is dan zijn voorganger  de 810, die grote problemen had met oververhitting.

De 820 is de eerste Snapdragon SoC uitgerust met een GPU Adreno 500-serie, die in aanvulling op een lager energieverbruik ook  ongeveer 40% meer prestatie levert. Dit een een flinke sprong voor bestaande imaging-mogelijkheden  en het genereren van afbeeldingen in 3D-games.


De processor zal ook 4K resolutie ondersteunen voor beamers en TV. Dankzij de hdmi 2.- chipset zal weergave van 4K met 60 frames mogelijk zijk alleen via wifi/miracast zal 4K met 30 frames worden gehaald. Ook is het nieuwe signaalprocessor verbeterd waardoor de kwalitiet en contracts van het beeld een stuk verbeterd is.De fotokwaliteit zal ook een stuk verbeterd worden ,waaronder een snellere autofocus, betere kleur en minder ruis. Dit is dankzijn een oplossing wat Spectra ISP wordt genoemd.


Nu moet BlackBerry het nog gaan gebruiken in een Passport 2 of een high end toestel. 

Reacties