Update van een icoon

Hoe maak je een succesvolle update van de BlackBerry Passport ?


Het toestel werd met gemengde gevoelens ontvangen in de herfst van 2014, maar het ontwerp was gericht op productiviteit met een groot toetsenbord wat touchscreen gevoelig is en uniek. Het toestel heeft een bekroond ontwerp en met de RED DOT award of best of the best device van 2015 en een IF Design award voor 2015 en dat zegt iets over de kracht en de kwaliteit van het merk BlackBerry.

Heel belangrijk is de productiviteit van het toestel voor succesvolle op elke gebied met inbegrip van de beroemde chef-kok Tyler Florence.

Di Tao, Senior Industrial Designer BlackBerry's, leidde het project geconfronteerd met de lastige taak om het succesvolle apparaat te verbeteren. Met de huidige lancering van de BlackBerry Passport Silver Edition , worden de inspanningen in het daglichtgeplaats en wordt het spannend hoe het toestel wordt ontvangen.  We praten hierover  met Taodi en zijn gedachten, dat leidde tot de doordachte evolutie die BlackBerry Passport Silver Edition nu is.

Florio: Wat was de motivatie om het bestaande ontwerp van de BlackBerry Passport evolueren?

Di : Toen we ontworpen onze eerste Passport, namen we een radicale aanpak met een uniek formaat en ontwerp taal, het creëren van een iconisch product dat BlackBerry innovatie vertegenwoordigt. Voor BlackBerry Passport Silver Edition, was onze focus op het ontwerp van de Passport te nemen om een meer premium niveau, terwijl de uitbreiding van haar beroep op een breder publiek.

Florio: Wat er precies is veranderd in het ontwerp?

Di : De algemene structuur van het apparaat is geoptimaliseerd van binnen naar user experience en de antenne de prestaties te verbeteren. We hebben de sterkte van de inrichting visueel en fysiek verbeterd. We wilden vorm en materialen die BlackBerry Passport Silver Edition een krachtige en opvallende verschijning zou geven - iets dat er uit zou springen ​​in een zee van apparaten. We hebben ook het profiel van het apparaat verfijnd, zodat het beter past en meer comfortabel is in de hand en zak.

Florio: Wat begeleid het materiaal en andere veranderingen in het lichaam van het apparaat?


Di : Het totale apparaat heeft een zeer unieke tactiele en visuele kwaliteit. De gekartelde patroon op de achterkant biedt grip en comfort, waardoor een veilig gevoel bij het ​​vasthouden in je hand. Het metalen frame verbetert de robuustheid en wezenlijkheid evenals duurzaamheid. De bewerkte details rond de functionele elementen, zoals camera en ontvanger spreken de kwaliteit van de precisie en hoogwaardige kwaliteit.

Florio: Wat inspireert u als u een bestaand ontwerp zoals de BlackBerry Passport moet evolueren?

Di : wetenschappelijke en professionele instrumenten, analoge camera's en modern klassiek meubilair - velen van hen hebben unieke kwaliteiten en karakters die mensen niet alleen te gebruiken, maar genieten van hun functies in te schakelen. Wij waarderen deze kwaliteiten en ze zien ook als bron van inspiratie.


Florio: Wat zijn de iconische BlackBerry elementen die we terug zien in de Silver Edition

Di : Frets - de metalen staven het scheiden van de rijen toetsen -zijn de meest iconische deel van BlackBerry-toestellen met fysieke toetsenborden. Zij spelen een belangrijke rol in het keyboard eenvoudig en intuïtief te gebruiken. De frets van dit ontwerp zijn geëvolueerd van de bars op oudere BlackBerry-producten. Ze zijn nu gebouwd rond de touch-sensitive toetsen en zijn volledig geïntegreerd met het apparaat.


Florio: Wat design element bent u het meest trots op als u kijkt naar de nieuwe BlackBerry?

Di : De algehele eenvoud, de structuur en de precisie van de ontwerpdetails hebben dit apparaat ëën van mijn favoriete BlackBerry-apparaten gemaakt.


          vrij vertaald van BlackBerry insider - interview met google translate vertaald

          orgineel tekst : http://blogs.blackberry.com/

Reacties