BlackBerry verslaat Apple als het gaat om veiligheid

Het ecosysteem en de controle van Apple op zijn itunes store zijn onderuit gehaald en niet zo'n klein beetje ook. De dijk is wederom als het gaat om veiligheid doorbroken, maar de omvang qua gebruikers die geraakt zijn is nog nooit zo groot geweest. Het is een blamage en geeft wederom aan dat Apple steeds meer problemen heeft met de veiligheid van zijn toestellen sinds 2014.

We hebben hacks gehad zoals de icloud photo hack, heartbleed hack, Doulci Hack, Oleg pliss randsom demand en nog veel meer, maar dat heeft geen miljoenen mensen geraakt.

De malafide software,malware heeft met meer dan 300 apps die besmet waren honderden miljoenen mensen geraakt, waarbij we apps zien zoals Angry Birds 2, Mercury en WeChat met meer dan 500 Miljoen gebruikers en dat is enorm.

De malware  "XcodeGhost" is een kwaadaardige code om gevoelige gegevens van nietsvermoedende gebruikers te verzamelen en te verzenden naar een server die onder controle staan van hackers achter deze code.

De informatie krijgt men door onder ander met de code valse meldingen te generen, die gebruikers vragen om opnieuwe in applicaties gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren.  De code heeft ook de mogelijkheid om zelf toegang te krijgen in apps om  informatie  te krijgen van de gebruiker zonder input.

Het is zorgelijk dat zoveel populaire apps besmet zijn en we weten dat we met gratis apps zoals games in onze email, contacten, sms, etc laten doorkijken, maar apps met een wachtwoord wil je toch geheim houden. We weten dat BlackBerry toepassingsmachtiging heeft over native BlackBerry Apps en dat maakt het gebruik van gratis games betrouwbaar als je ze gebruikt.

Wat me ook zorgen maakt is dat Apple het probleem ligt verschuift naar de ontwikkelaars door te zeggen dat ze de verkeerde tools gebruiken welke besmet zijn, maar dit zijn wel tools en de controle van Apple die het veroorzaken, maar daar wil Apple niet op reageren. Wel heeft Apple dezelde dag meteen nieuws verspreid over Apple Car en Watch OS 2 om iets positief te brengen.


Het  volgende artikel gaat verder over BlackBerry en Apple en de kop is er aan ontleent en het heeft allemaal te maken wat hierboven en tussen de kop staat geschreven ter introductie.Lees hier het artikel "When it comes to security BlackBerry beats Apple inc."

While most people will remain focused on the hottest new feature from Apple, those who really want to protect their personal information will turn to BlackBerry.  Apple's vulnerability is just another incident proving the threats to personal devices, but those can be avoided.  It requires not following the masses, and that means independent thinkers may be the only ones who will consider this, but BlackBerry is a clear winner here.

Het is fijn om BlackBerry te gebruiken met native apps en een handje vol android apps.

Reacties