BlackBerry Slider wordt AVENGER ?

BlackBerry is duidelijk op de IFA en de vraag of de Passport een Android versie krijgt werd aangekondigd dat dit niet gaat gebeuren. De Passport en BlackBerry 10.3.2 is goed genoeg en draait alle Android apps op 3% na niet. BlackBerry kan dus 97% van alle Android Apps draaien op BlackBerry 10. Een aparte Android platform is niet nodig, tenzij je google service apps wil draaien en de overige 3% van apk apps.

Het probleem is ook dat Android nooit goed zou kunnen draaien op de hardware, denk alleen maar aan de aangepaste Qualcomm processor en de overige hardware. De BlackBerry Venice is anders.De BlackBerry Venetie die overingens de naam Avenger gaat krijgen is onstaan na een lange en moeilijke onderhandeling met Google. De versie van BlackBerry gaat bepaalde google services onder BlackBerry zijn eigen server draaien en niet via Google zelf. BlackBerry legt hier duidelijk de nadruk op veiligheid en privacy.

BlackBerry zal alles versleuteld door de BlackBerry Server laten gaan en dit is ook de reden dat BlackBerry zo snel mogelijk geupgrade gaat worden naar Android M. De software is namelijk 3x sneller dan Android 5 en heeft ook apps permission. Versleutelen van gegevens vertraagt namelijk in gebruik,denk maar het verschil met een BlackBerry Browser en de gewone browser op je oude Bold of Curve.

Het lijkt er dus op dat de Avenger volledig met Android gaat werken. Dit is ook de eerste stap naar een Android toestel die Google buitenspel zet als het gaat om beheer van data via google services. Het toestel zal eind oktober of begin november verkrijgbaar zijn.

update:

BlackBerry 10 zal verder gaan en voor BlackBerry zal de AVENGER een toestel zijn voor Android gebruikers en geen BlackBerry gebruikers. Het toestel is om geld te generen voor het bedrijf. We zullen er gewoon aan moeten wennen dat BlackBerry toestellen op de markt brengt met twee platformen zoals Samsung toestellen met Android, Tizen en Windows heeft.  De AVENGER is overigens een samenwerking met Samsung zoals het nu lijkt en het is wachten wanneer er meer nieuws is. Samsung heeft zelf ook de naam AVENGER in Samenwerking met Marvel. Dit toestel is de Samsung EDGE en het zou inderdaad een samenwerking kunnen zijn van beide merken.Reacties