BlackBerry Venice

We moeten er aan wennen. Een BlackBerry met software wat erg veel lijkt op Android OS.

De hardware ziet er goed  uit en op basis van de  paspoort lijkt het een dun toestel . Het heeft de capacitieve aanraking geschikte toetsenbord zoals we kennen van de Passport . De camera en luidspreker zijn goed en het heeft een mooi en glanzende body.

De software is een stap achteruit met Androd,  maar er schijnen heel wat BlackBerry Apps op te draaien, zoals de HUB wat overingens gewoon een apps is en minder bevredigend is zoals op BlackBerry 10. en de play diensten zijn nu ook allemaal toegankelijk

Dit laatste doet me wel denken wat anders is aan deze Google Play Service welke via een BlackBerry Server draait. Is het een Hybride ? Is den een BlackBerry Android of gewoon Stock Android met BlackBerry apps.

Feit is dat BlackBerry met de meest innovatieve Android device komt in jaren met allerlei nieuwe patenten zoals vermoedelijk Paratek en  Natural Sound Technology.Na het kijken van het filmpje zijn er toch vragen?

De grote vraag is het dezelfde ervaring als met BlackBerry 10 en het antwoord is NEE. Android is in mijn ogen een beetje lomp en omslachtig in gebruik met een home knop en terugstap knop. Het heeft weliswaar een HUB, maar zal niet de zelfde ervaring geven als op je BlackBerry 10 toestel. Tenzij je de Hub app icoon gebruikt op je toestel ?


Het zijn dingens zoals gesture, swipe, peek en wipe to wake up die BlackBerry snel maken, net zoals openstaande apps als active frames die in Android verborgen zijn en je moet oproepen via een toets.

Het is ook de vraag of je daadwerkelijk Google apps nodig hebt, want alle overige 96% van de apps in de google store werken op je BlackBerry toestel. Het is ook duidelijk dat de slider eerst werd getoond met BlackBerry 10 en de kans dat het toestel uitkomt na de lancering met een BlackBerry OS editie is erg groot.

De uitendelijke conclusie is dat in mijn ogen en ervaring met Android dat veel gebruikers spijt gaan krijgen als ze van BlackBerry OS 10 overstappen naar Android OS. Als Apple al dingen copiert in ios 9 van BlackBerry OS dan weet je dat je met BlackBerry voor loopt en dat apps geen issue zou moeten zijn. Mijn Advies wacht op een BlackBerry 10 slider. 

Reacties